Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Najboljše testo za pito

Najboljše testo za pito

Danes z vami delim najboljši in najlažji način za pripravo krhkega testa za pite, ki bo čisto vsakič uspelo. 

Današnji recept sem pilila kar nekaj časa in končno lahko trdim, da sem našla pravo razmerje med količinami sestavin in peko ter lahko mirno rečem, da sem ustvarila najboljši recept za krhko testo. Če boste natančno sledili navodilom preprosto ne boste mogli zgrešiti.

Z vami bom tudi delila način kako lahko pripravite testo primerno tako za slane kot tudi sladke pite. Zavihajte rokave in se pripravite na pravo poslastico.

Vsakič, ko se lotim priprave krhkega testa za pito pa naredim veljo količino in eno pripravljeno testo uporabim takoj (razen, če delam dve piti), drugega pa shranim v zamrzovalnik, da je drugič že pripravljen za peko.

Čisto enostavno je narediti to testo, krasno pa je ker je krhko in odlično za vse vrste sladkih in slanih pit. Z vami danes delim osnovni recept za slano pito, v kolikor boste pripravljali sladko pa dodate zraven le nekaj sladkorja. 

 

Obožujem pite! Tako slane kot sladke in upam, da nad njimi navdušim tudi vas!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 60 minut za počitek testa
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 piti premera 33 cm

Sestavine za testo:
  • 600 g bele moke, tip 500
  • 275 g masla, hladnega
  • 10 g soli
  • 3 jajca
  • ščep soli
Za pripravo sladke pite dodatno:
  • 150 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • sol izpustimo oziroma ga dodamo le ščep
PRIPRAVA:
  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj. 
  2. V veliko posodo presejemo moko in na kocke narezano maslo. Z rokami dobro vgnetemo maslo.
  3. Dodamo še sol, jajce in sol nato pa vse sestavine dobro pregnetemo, da dobimo enotno zmes.
  4. Zmes oblikujemo v kroglo, zavijemo v plastično folijo ter postavimo v hladilnik za 1 uro.
  5. Po eni uri vzamemo testo iz hladilnika in ga prerežemo na dva enaka dela. Enega postavimo v zamrzovalnik in prihranimo za naslednjič, drugega pa razvaljamo.
  6. Razvaljano testo postavimo v namaščen pekač za pite ali večji tortni pekač. 
  7. Testo prebodemo z vilico, pokrijemo s peki papirjem ter obtežimo s fižolčki ali keramičnimi utežkami za peko pite. Robove odrežemo, da ne gledajo čez rob pekača.
  8. Testo za pito pečemo 10 minut na 180 stopinjah. 
  9. Tako testo za pito je pripravljeno, sedaj pa le še izberete nadev. Spodaj delim povezavo, do mojih najljubših nadevov za pito.

Recept: Veganska čokoladna pita

Recept: Zelenjavni quiche s špinačo, gobicamo in feta sirom.

To je recept za krhko testo, ki vam bo vsakič brez problema uspelo. Poskusite in se o njegovi odličnosti prepričajte kar sami.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon