fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina ob nakupu nad 40 eur! I BOŽIČNA KOLEKCIJA prihaja kmalu – 6.12.2022

VEGANSKA ČOKOLADNA PITA

VEGANSKA ČOKOLADNA PITA

Jagode in čokolada na na na.. le kdo ne obožuje te kombinacije? Sploh kadar to kombinacijo preneseš v slastno pito!

 

Božanska veganska pita, ki si jo lahko privoščite brez slabe vesti 😀

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 10 kosov

Sestavine za testo:

  • 240 g bio moke enozrnice od Vila Natura
  • 50 g sladkorja
  • 150 g stopljenega kokosovega olja
  • 2-3 žlice vode
  • ščep soli

SESTAVINE ZA ČOKOLADNO KREMO:

  • 300 g navadnega tofuja
  • 200 g sojinega jogurta
  • 100 ml rastlinskega napitka po želji
  • 100 g stopljene temne čokolade (v kolikor uporabljate tisto z visokim % kakava tudi po želji sladkajte)
  • 20 g (zdrobljenih) chia semen
  • 40 g koruznega škroba

SESTAVINE ZA JAGODNI DODATEK:

  • 200 g zamrznjenih jagod
  • 20 g koruznega škroba
  • 20 g sladkorja
  • 50 ml vode

PRIPRAVA:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj. 
  2. Priprava testa za pito: V veliko posodo nasujemo moko, ki ji primešamo ščep soli, sladkor in stopljeno kokosovo olje. Vse skupaj pregnetemo z rokami, da dobimo enotno gmoto testa in po potrebi dodamo 2-3 žlice hladne vode. 
  3. Testo razvaljamo in ga postavimo v pekač za pite ali večji tortni pekač. 
  4. Testo prebodemo z vilico in pokrijemo s peki papirjem ter obtežimo s fižolčki ali keramičnimi utežkami za peko pite.
  5. Pečemo 10 minut na 180 stopinjah. 
  6. Priprava čokoladne kreme: Med peko testa za pito pripravimo čokoladno kremo. 
  7. Kremo pripravimo tako, da v mešalnik stresemo vse sestavine in mešamo tako dolgo, dokler ne dobimo gladke in svilnate kreme.
  8. Kremo prelijemo na pečeno testo in skupaj pečemo še nadaljnjih 30 minut na 180 stopinjah. 
  9. Ko je pita pečena jo pustimo v izklopljeni in odprti pečici, da se počasi ohlaja. 
  10. Priprava jagodnega dodatka: V kozici počasi segrejemo jagode in odtaljene z vilico speštamo. 
  11. V kozarcu zmešamo vodo, koruzni škrob in sladkor ter mešanico prelijemo čez jagode.
  12. Mešamo do vretja nato pa izklopimo in pustimo, da se jagode nekoliko ohladijo. 
  13. Na koncu jagode nadevamo na vrh pite in vse skupaj ohlajamo vsaj 4 ure, najboljše pa kar čez noč.
  14. Naslednji dan pito postrežemo s smetano in samo še uživamo. 
  15. Pa dober tek!
To božansko pito preprosto morate preizkusiti v kolikor se izogibate mlečnin in iščete nadomestek krem v sladicah. Recept za kremo lahko uporabite tudi v tortah, kremnih sladicah in sladicah v kozarčkih.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Produkti ki vam bodo morda všeč
      Calculate Shipping
      Apply Coupon