fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

NAJBOLJŠA BUČNA JUHA

NAJBOLJŠA BUČNA JUHA

V kolikor me spremljate že nekaj časa veste, da obožujem buče (takšne ali drugačne). Buče in kostanj sta edini razlog, da se uspe posloviti od poletja in lažje sprejeti jesen ter hladnejše dni. 

Današnji recept in nekaj prihajajočih bosta zato zaznamovala buča in kostanj. Kot prvi v nizu jesenskih recpetov pa prihaja recept za mojo verzijo najljubše jesenke bučne juhice. 

Juha je res preprosta za pripravo, z dvema preprostima trikoma pa bom juho izboljšala in obljubim, da vam bo še boljša kot po receptu, po katerem juho kuhate trenutno.

Prva skrivnost je ta, da bučko najprej popečem in šele nato skuham s preostalimi sestavinami. Druga skrivnost pa je ta, da v buči uporabim malo svežega ingverja in muškatnega oreščka, ki noro popestrita bučkino juho!

Za piko na i, pa so poskrbeli na ekološki kmetiji Vila Natura, z njihovim kvalitetnim bučnim oljem in bučnimi semeni, katera sta služila kot dodatek na juhi.

Ne pozabite, da vam koda NEJA10 še vedno prinese 10% popust na vse dobrote iz spletne trgovine Vila Natura. 

 

Popolno jesensko kosilo za hladne jesenske dni, ko potrebujemo le vročo in okusno juhico za lepši dan!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 

ČAS PRIPRAVE:

15 minut za pripravo + 20 minut za peko

+ 30 minut za kuho 

ZAHTEVNOST: rahlo zapleteno
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 osebo

Sestavine za juho:

  • 1 hokaido buča (lahko tudi muškatna ali maslena)
  • 2 krompirja
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki češna
  • 1 liter vode
  • sol, poper po okusu
  • 1 zelenjavna jušna kocka ali 1 žlička domače vegete
  • 1/4 žlične muškatnega oreščka
  • olivno olje
  • ingver

DODATKI:


Priprava:

  1. Bučo razpolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na rezine.
  2. Bučne rezine razporedimo po pekaču in pokapljamo z olivnim oljem ter soljo. Bučo počemo 30 minut na 180 stopinjah.
  3. Medtem časom na nizkem ognju in žlici olivnega olja prepražimo bučna semena od Vila Natura.
  4. Hkrati v drugem velikem loncu nato dodamo žlico olivnega olja in prepražimo čebulo in česen. Dodamo še olupljen in narezan krompir, svež ingver, ki ga doziramo po lastnem okusu ter popečeno bučo. 
  5. Vse skupaj zalijemo z vodo, dodamo še jušno osnovo in začinimo z muškatnim oreščkom,  soljo ter popramo po okusu. 
  6. Vse skupaj zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in juho z zaprtim pokrovom kuhamo na zmerni temperaturi okoli 30 minut.
  7. Ko je vsa zelenjava dobro kuhana, lonec odstavimo in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto kremno juho. (v kolikor želimo, da je juha še bolj kremna, dodamo žlico smetane in dobro premešamo.
  8. Ponovno zavremo in odstavimo ter serviramo s praženimi bučnimi semeni, domačim bučnim oljem in čipsom sladkega krompirja.
  9. Po želji serviramo z dodatno žlico kisle smetane in samo še uživamo.
  10. Pa dober tek!

V kolikor boste juho uživali kot samostojen obrok priporočam, da zraven postrežete še kak kos kruha in lahko jesenko kosilo je na mizi. 

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino