fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

CIMETOVE ROLCE

recept-cimetove-rolce

CIMETOVE ROLCE

Cimetove rolce (ali cinnamon rolls po angleško) so ena čudovita sladica, poslana direktno iz nebes, če so narejene pravilno in kar bodo zagotovo, če se boste 100% držali današnjega recepta! Biti morajo maslene, krhke, aromatične. Preliv pa doda še tisto piko na i.

Cimetove rolce (ali cinnamon rolls po angleško) so ena čudovita sladica, poslana direktno iz nebes, če so narejene pravilno in kar bodo zagotovo, če se boste 100% držali današnjega recepta! Biti morajo maslene, krhke, aromatične. Preliv pa doda še tisto piko na i.

Res ti priporočam, pripravo te cimetove sladice, še posebej sedaj, ko se bližamo prazničnemu času in je sezona sladic s cimetom v polnem teku.

Ta recept bo navdušil vso družino in prijatelje, preverjeno!

RECEPT JE PRIPRAVILA: Neja gril

 

ČAS PRIPRAVE: 1 ura za pripravo + vzhajanje 2h +20minut peka
ZAHTEVNOST: rahlo zahtevno
ŠTEVILO PORCIJ: za 12 cimetovih rolic

Sestavine za testo:

  •  580g ostre moke
  •  50g sladkorja
  •  80g masla sobne temperature
  •  10g suhega aktivnega kvasa
  •  235g toplega mleka
  •  2 celi jajci in 1 rumenjak
  •  6g soli

Sestavine za nadev:

  • 15g cimeta
  • 225g rjavega sladkorja
  • maslo s katerim premažemo testo

Sestavine za preliv:

  • 90g sladkorja v prahu
  • 115g kremnega sira
  • 3 žlice mleka


Priprava:

  1. Moko, sladkor in sol zmešamo ter dodamo maslo, ki ga gnetemo tako dolgo da ne dobimo enotne mase.
  2. Nato segrejemo mleko (ne prevroče), ki mu bomo dodali kvas. Premešamo in počakamo 5 minut, da kvas aktivira.
  3. Nato v testo dodamo jajce in rumenjak ter kvasno mleko. Vse skupaj nato gnetemo 10 minut (če imaš multipraktik ga seveda uporabiš).
  4. Nato pustimo testo vzhajati vsaj 1 do 2 uri ali dokler se testo ne podvoji.
  5. Med vzhajanjem lahko pripraviš nadev tako, da preprosto v posodi zmešaš sladkor in cimet.
  6. Ko se je testo dvignilo ga razvaljamo, ampak vseeno ne preveč na tanko.
  7. Na razvaljano testo nanesemo tanek sloj masla in nanj posipamo mešanico cimeta in sladkorja ter testo na tesno zvijemo v rolco oz kot rulado.
  8. Narežemo na enako velike kose, ki jih položimo na namaščen pekač in jih ponovno vzhajajamo pol ure.
  9. Nato rolice pečemo 15-20 minut na 200 stopinj.
  10. Priprava preliva: z ročnim mešalnikom miksamo kremni sir vsaj dve minuti in mu nato dodajmo sladkor in mleko. Vse skupaj miksamo še nadaljno minuto. Nato po želi dodamo še več mleka oz toliko, da dosežemo željeno gosototo.
  11. Ko so rolice še vroče jih prelijemo s prelivom, da se vse skupaj lepo poveže in prepoji.
  12. Nato sledi *najtežji del* in sicer čakanje, da se rolice nekoliko ohladijo, da jih lahko pojemo.
  13. Pa dober tek!
 

Hvala, da si si vzel čas in prebral/-a moj recept za to noro idejo za slan zajtrk, ki ga rada serviram na te čudovite krožnike v obliki avokada!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino