Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Odprta so prednaročila na novo MEAL PREP 6.0. e-knjigo>> TUKAJ 👩‍🍳

Cimetove rolce

recept-cimetove-rolce

Cimetove rolce

Cimetove rolce (ali cinnamon rolls po angleško) so ena čudovita sladica, poslana direktno iz nebes, če so narejene pravilno in kar bodo zagotovo, če se boste 100% držali današnjega recepta! Biti morajo maslene, krhke, aromatične. Preliv pa doda še tisto piko na i.

Cimetove rolce (ali cinnamon rolls po angleško) so ena čudovita sladica, poslana direktno iz nebes, če so narejene pravilno in kar bodo zagotovo, če se boste 100% držali današnjega recepta! Biti morajo maslene, krhke, aromatične. Preliv pa doda še tisto piko na i.

Res ti priporočam, pripravo te cimetove sladice, še posebej sedaj, ko se bližamo prazničnemu času in je sezona sladic s cimetom v polnem teku.

Pri nas jo prav vsi obožujemo in si ne predstavljamo božiča brez njih. V resnici se sploh ni za pritoževati nad to tradicijo! 

Le kdo jih ne obožuje? Mehke, sočne in noro aromatične cimetove rolce!

RECEPT JE PRIPRAVILA: Neja gril

ČAS PRIPRAVE: 1 ura za pripravo + 2h za vzhajanje + 30 minut peke
ZAHTEVNOST:  zahtevno
ŠTEVILO PORCIJ: za 12 cimetovih rolic

Sestavine za testo:

  •  580 g bele moke
  •  50 g sladkorja
  •  80g masla sobne temperature
  •  7 g suhega kvasa
  •  235 ml toplega mleka
  •  2 celi jajci in 1 rumenjak
  •  ščep soli

Sestavine za nadev:

  • 25 g cimeta
  • 225 g rjavega sladkorja
  • 80 g masla s katerim premažemo testo

Sestavine za premaz:

  • 90 g sladkorja v prahu
  • 115 g kremnega sira
  • 100 g skyr jogurta
  • 3 žlice mleka


Priprava:

  1. Moko, sladkor in sol zmešamo ter dodamo maslo, ki ga gnetemo tako dolgo da ne dobimo enotne mase.
  2. Nato segrejemo mleko (ne prevroče), ki mu bomo dodali kvas. Premešamo in počakamo 5 minut, da kvas aktivira.
  3. Nato v testo dodamo jajce in rumenjak ter kvasno mleko. Vse skupaj nato gnetemo 10 minut (če imaš multipraktik ga seveda uporabiš).
  4. Testo pustimo vzhajati vsaj 1 do 2 uri ali dokler se testo ne podvoji.
  5. Med vzhajanjem pripravimo nadev tako, da v posodi zmešamo skupaj sladkor in cimet.
  6. Ko se je testo dvignilo ga razvaljamo, ampak vseeno ne preveč na tanko.
  7. Na razvaljano testo nanesemo tanek sloj masla in nanj posipamo mešanico cimeta in sladkorja ter testo na tesno zvijemo v rolco oz kot rulado.
  8. Narežemo na enako velike kose, ki jih položimo na namaščen pekač in jih ponovno vzhajajamo pol ure.
  9. Nato rolice pečemo 20-25 minut na 200 stopinj.
  10. V posodo stresemo vse sestavine za nadev in zmešamo do gladke teksture. Nato po želi dodamo še več mleka oz toliko, da dosežemo željeno gosototo.
  11. Ko so rolice še vroče jih prelijemo s prelivom, da se vse skupaj lepo poveže in prepoji.
  12. Nato sledi *najtežji del* in sicer čakanje, da se rolice nekoliko ohladijo, da jih lahko pojemo.
  13. Potem pa le še uživamo in dober tek! 
  

Hvala, da si si vzel čas in prebral/-a moj recept za to noro idejo za slan zajtrk, ki ga rada serviram na te čudovite krožnike v obliki avokada!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon