Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Bučkin narastek

Bučkin narastek

Bučke so zagotovo moja najljubša zelenjava. Tokrat sem iz njih pripravila nov recept za slastno prilogo ali samostojno jed iz bučk in domače tsampe.

Bučkin narastek je še okusnejši naslednji dan in ravno zato se odlično odnese v kolikor pripravljaš obroke v naprej. Lahko služi kot samostojna jed ali kot priloga. 

Sama bučkin narastek najraje serviram z jogurtovim prelivom in svežo baziliko ter uživam v malici med delom.

Bučkin narastek lahko z raznimi dodatki kot je kisla smetana, feta sir, dimljen losos, slanina,.. zapeljete popolnoma po svoje in prilagodite vašemu okusu. 

DOMAČA tsampa 400g

V receptu sem uporabila domačo tsampo iz moje trgovinice, ki dobro poveže bučkin narastek in poskrbi za kvaliteten vir vlaknin in ogljikovih hidratov v samem receptu.

Domačo tsampo, ki sem jo uporabila za recept lahko najdeš tukaj.

 

Preprost bučkin narastek preprosto moraš preizkusiti!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 10 kosov

Sestavine: 

  • 800 g zelene bučke, naribane
  • 1 velika čebula
  • 150 g domače tsampe
  • 100 m mleka, jaz sem uporabila rastlinski nadomestek
  • 50 g naribane mocarele
  • 4 srednje velika jajca
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke črnega popra
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1/2 žličke paprike v prahu

Dodatki:

  • jogurtov preliv 
  • sveža bazilika 

PRIPRAVA:

  1. Bučko operemo, odrežemo konce in naribamo. Bučke posujemo s soljo in pustimo stati 30 minut.
  2. Po 30 minutah ožamemo bučke s kuhinjo krpo ali jih precedimo s cedilko.
  3. Bučke dodamo v veliko skledo skupaj s sirom, domačo tsampo, jajci in začimbami.
  4. Vse skupaj dobro premešamo.
  5. Pekač ali pravokotno posodo obložimo s folijo ali peki papirjem in v njo enakomerno razporedimo maso. 
  6. Bučkin narastek postavimo v pečico za 40 minut na 180 stopinj. 
  7. Ko je pečen, počakam da se nekoliko ohladi, nato pa ga razrečemo in postrežemo še toplega.
  8. Potem pa samo še uživamo in dober tek!

V kolikor bi želeli narediti bučkine polpete vam svetujem, da le povečate količino tsampe za vsaj 20 g, da bo masa kompaktnejša in zato lažja za oblikovanje polpetov.

Okusen bučkin narastek je še preprostejši za pripravo kot bučkini polpeti in enako okusen. 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon