fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

KOKOSOVI KROFKI ZA ZAJTRK

KOKOSOVI KROFKI ZA ZAJTRK

Si spet brez ideje za zajtrk? Potem imam zate rešitev. Pripravila sem namreč res preprost recept za božanski zajtrk, ki te bo za trenutek odpeljal v tropske kraje.

Tokrat sem ovsene kosmiče pripravila na nekoliko drugačen način kot v obliki kaše kot smo je vsi vajeni. Danes sem pripravila recept, ki rahlo spominja na sladico, le da je ta primerna tudi za zajtrk.

Govorim o noro okusnih in preprostih krofkih, ki so primerni tudi za zajtrk saj predstavjajo popolnoma uravnotežen obrok. Krofke sem pripravila iz samih zdravih sestavin, ki skupaj tvorijo pravo kombinacijo okusa. Meni osebno so to  najboljši krofki kar sem jih pripravila!

V receptu sem prav tako uporabila svojo najljubšo kokosovo vodo iz Vietnamskih kokosov Notus. Če te zanima recept pa beri dalje.. 

 

To zdravo kokosovo sladičko preprosto moreš preizkusiti!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + 15 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 8 krofkov

Sestavine: 

  • 50 g kokosove moke
  • 100 g ovsene moke
  • 2 jajci 
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 100 ml kokosove vode Notus
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Skutin nadev:

  • 100 g SKYR jogurta
  • sok 1/2 pomaranče (opcijsko tudi naribana lupinica)
  • 1/2 žličke vanilijeve arome

Dodatno:

  • Kokosovo olje za namastitev pekača HealthyCo
  • Kumkvat za okrasitev

PRIPRAVA:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.
  2. V posodo stresemo ovseno moko, kokosovo moko, pecilni prašek, kokosov sladkor in vanilijev sladkor. 
  3. Suhe sestavine dobro premešamo nato pa v sredini izdolbemo luknjo v katero ubijemo dva jajca in zalijemo s kokosovo vodo. 
  4. Na koncu še enkrat vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. 
  5. Modelčke za peko krofov (donatov) ali mafinov namastimo s kokosovim oljem ter maso nadevamo v modelčke. 
  6. Pekač postavimo v pečico za 15 minut na 180 stopinj celzija.
  7. Ko so krofi pečeni počakamo da se nekoliko ohladijo medtem pa pripravimo skutin nadev tako, da vse sestavine za nadev zmešamo skupaj. 
  8. Krofke nadevamo s skutino mešanico, okrasimo z granolo in narezanim kumkvatom ter postrežemo. 
  9. Pa dober tek!

Nasvet: Kumkvat lahko zamenjate za katero koli sveže sadje, ki ga imate pri roki. 

Poskusite ta recept in se o njegovi odličnosti prepričajte kar sami! 

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino