Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

🖤 Najvišji popusti leta so se začeli – črni petek vse do -30% >> TUKAJ 🖤 & brezplačna poštnina nad 25

PAD THAI PO MOJE

PAD THAI PO MOJE

Pad Thai, je definitivno ena izmed mojih najljubših jedi na kar sem jih kadarkoli poskusila. 

 To, da obožujem Pad Thai zdaj že veste! Ampak najraje ga pripravim kar sama. Tistih gostinskih pa sploh ne maram. Zakaj? Ker so mi preprosto presladki in na polovici porcije ne vem več ali jem glavno jed ali sladico (haha). V restavracijah namreč uporabljajo sladko sojino omako, ki vsebuje ogromno (skoraj 50% sladkorja) in ker jed bazira na sojini omaki je sladkorja za moj okus definitivno preveč. Zato danes z vami delim recept za Pad Thai na način kot ga sama najraje pripravim

 

Moje daleč najljubše kosilo, ki me takoj popelje nazaj na Tajsko!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

30 minut + 30 minut za mariniranje 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 4 osebe

Sestavine:

  • 300 g piščanca
  • 200 g navadnega tofuja
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 čebula
  • sol, poper
  • sezamovo olje za praženje
  • 300 g azijskih rezancev (jajčni ali riževi rezanci)
  • 60 g praženih arašidov 
  • limeta

SESTAVINE ZA OMAKO:

  • 3 žlici sojine omake 
  • 3 žlice ribje omake
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička česna v prahu
  • sok 1/2 limete

Sestavine za marinado:

  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlička pekoče omake (sriracha)
  • 1 žlička česna v prahu
 


Priprava:

  1. Piščanca in tofu narežemo na majhne koščke, ki jih mariniramo v mešanici sojine omaki, srirache in česna v prahu. Pustimo, da se marinira vsaj 30 minut. 
  2. Segrejemo vok ali ponev na katerega dodamo žlico sezamovega olja ter na njem prepražimo meso in tofu.
  3. Pražimo 5 minut oz. dokler meso ni pečeno nato pa odstavimo in meso stresemo iz woka ali ponve.
  4. V isti ponvi nato prepražimo še zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali na trakce. 
  5. Ko se zelenjava zmehča, ji dodamo piščanca in tofu ter skupaj pražimo še nekaj minut. 
  6. V ločeni posodi zmešamo skupaj ribjo omako, sojino omako, sok limete, sladkor, česen v prahu, sol in poper ter mešanico prelijemo v wok. 
  7. Po navodilih proizvajalca skuhamo azijske rezance, ki jih ne odcedimo ampak s prijemalko prenesemo v wok.
  8. Dodamo tudi polovico nasekljanih arašidov in vse skupaj na hitro premešamo. Po potrebi dodamo začinimo.
  9. Serviramo na krožnik skupaj z nasekljanimi arašidi in kosom limete.
  10. Pa dober tek!

Potem pa samo še uživamo v tem noro okusnem azijskem kosilu. Njami!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon