fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

FIT TIRAMISU TSAMPA

FIT TIRAMISU TSAMPA

Spet en božanski recept in ideja, kako porabiti domačo tsampo na malo drugačen način!

V samem receptu sem uporabila domačo tsampo, ki sem ji dodala merico veganskih beljakovin z okusom vanilije (najraje uporabljam veganske od Vitja.si, ker se res odlično odnesejo pri peki), okus po kavi pa sem dosegla z dodatkom espressa, ki sem ga skuhala v mojem novem kavnem aparatu. Vse skupaj pa sem na koncu povezala z dodatkom grškega jogurta in kakava. 

Ta recept je res zakon, saj je izredno preprost, hranilen in odličnega okusa. Preizkusi in mi sporoči kako ti bo všeč!

KAJ SPLOH JE TSAMPA?

Tsampa je prežena ječmenova moka, ki velja za enega izmed prvih instant obrokov na svetu. Tsampa torej ni nekaj novega, saj so jo uporabljali že nekoč. Prvi naj bi jo uporabljali tibetanski menihi, ti jo tradicionalno jedo s čajem in maslom. Menihi tsampo pripravijo bolj ‘na suho’, tako da so jo lahko že od nekdaj spravili v poseben mošnjiček in vzeli s sabo na pot, kjer jim mnogokrat služi kot edini dnevni obrok. 

Več o tsampi lahko prebereš TUKAJ.

Mislim, da na tej točki že vsi zelo dobro poznamo tsampo in za kako vrhunski izdelek gre!

 

Pražena ječmenova moke je lahko zelo vsestranska in se uporablja tudi v drugih oblikah kot le kaša! 🙂

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 5 minut za pripravo +20 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 porcijo

Sestavine: 

  • 50g domače tsampe 
  • 30g veganskih beljakovin z okusom vanilije ali kave
  • 50ml ovsenega napitka
  • 1 espresso
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 100g grškega jogurta
  • 1/2 žličke kakava


Priprava:

  1. V posodo nasujemo domačo tsampo, beljakovine, pecilni prašek in vse skupaj dobro premešamo.
  2. Suhim sestavinam dodamo jajce, ovseno mleko, kuhan espresso in ponovno premešamo.
  3. Maso damo v mini pekač in vanj zlijemo polovico mase. V sredico položimo kos temne čokolade in nato še preodatlo maso.
  4. Ponvico postavimo v pečico za 20 minut.
  5. Ko je tsampa pečena, počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato nanjo serviramo grški jogurt in vse skupaj posujemo s kakavom.

Popoln zajtrk za vse ljubitelje kave in tiramisuja je tako pripravljen! Pa dober tek 😀

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino