fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

FIT OVSENA KAŠA

FIT OVSENA KAŠA

Po dolgem dolgem času spet en recept za ovseno kašo, ste že pogrešali ovsene kosmiče? 

Priznam, da odkar imam v svoji trgovinici tsampo je ta redno na jedilniku in ovsene kosmiče sem nekoliko zanemarila. Ampak ta recept pa morem nujno deliti z vami, saj je res ekstra! 

Najbolj kremasta ovsena kaša, kar se jih pripravila. skrivnost se skriva v kar dveh sestavinah. 

Beljaki dodajo ovseni kaši volumen in dodatne beljakovine, ki nadomestijo navadne beljakovine v prahu ter nas tudi nasitijo za dlje časa.

Indijski trpotec doda ovseni kaši ogromno vlaknin in kompaknost. Kaša je še bolj kremna, kot če te sestavine ne dodamo. Indijski trpotec se odlično odnese v primeru, ko kašo skuhamo s preveč tekočine, saj jih le ta zgosti s tem ko nase veže ogromno vode/ tekočine.

Morda se kombinacija sliši nekoliko nenavadna ampak obljibim, da te nebo razočarala. V kolikor sem te že prepričala v pripravo? POTEM BERI DALJE!

 

Fit kokosova ovsena kaša brez beljakovin v prahu? Preveri s katero sestavino sem jih nadomestila :p

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi

Sestavine: 

  • 80g drobnih ovsenih kosmičev od Vila Natura
  • 80g beljakov 
  • 5g indijskega trpotca (opcijsko)
  • 20g nastrganega kokosa
  • 400ml vode ali kokosovega mleka
  • 1 zrela banana 
  • 1 žlička vajilijevega ekstrakta
  •  ščepec soli
DODATKI: 
  • domača granola
  • narezana banana
  • liolifizirane brusnice
  • meta za dekoracijo


Priprava:

  1. V kozico nalijemo kokosovo mleko ali vodo (lahko uporabimo tudi razmerje 1:1) in tekočno zavremo.
  2. Nato zmanjšamo ogenj na polovico in v kozico nasipamo ovsene kosmiče, kokos, indijski trpotec, sol, vanilijo ter zmečkano banano.
  3. Ob neprestanem mešanju kuhaj ovseno kašo še nadaljni 2 minuti.
  4. Ugasnemo ogenj in prilijemo beljake. Beljake s spatulo na hitro vmešamo in mešamo tako dolgo, da dobimo željeno koncicetnco. 
  5. POZOR! Pri dodajanju beljakov v ovseno kašo je zelo velika nevarnost, da nemudoma zakrknejo, če jih dodaste v zelo vročo kozico, zato svetujem da počakate, da se kaša vsaj malo ohladi in jih šele nato vmešate v kašo.
  6. Nekoliko ohlajeno kašo nato serviramo v kokosovo skodelico skupaj z narezano banano, granolo in liolizirizanimi brusnicami. Zraven se odlično poda tudi maslo oreščkov ali kak kos čokolade.

SERVIRANJE KAŠE V KOKOSOVE SKODELICE:

Kašo zmeraj serviramo nekoliko ohaljeno, saj lahko kokosova skodelica zaradi prevelike temperaturne razlike pod pritiskom poči.

V moji spletni trgovini trenutno poteka nora akcija, saj so BOHO kokosove skodelice znižane do -25%!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta ali pustiti komentarja!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino