TSAMPA ŽEMLJICE
Spet en božanski recept in ideja, kako porabiti domačo tsampo na malo drugačen način! Tokrat ga je pripravila moja prijateljica in podpornica Katja Požun.
Katja je v receptu uporabila mojo domačo tsampo. Sem pa izredno vesela vsakega vašega recepta, ki ga pripravite in ga z največjim veseljem podelim na svojem blogu.
Še ne poznaš TSAMPE?
Tsampa je prežena ječmenova moka, ki velja za enega izmed prvih instant obrokov na svetu. Tsampa torej ni nekaj novega, saj so jo uporabljali že nekoč. Prvi naj bi jo uporabljali tibetanski menihi, ti jo tradicionalno jedo s čajem in maslom. Menihi tsampo pripravijo bolj ‘na suho’, tako da so jo lahko že od nekdaj spravili v poseben mošnjiček in vzeli s sabo na pot, kjer jim mnogokrat služi kot edini dnevni obrok.
Pražena ječmenova moke je lahko zelo vsestranska in se uporablja tudi v drugih oblikah kot le kaša! 🙂
RECEPT JE PRIPRAVILA: KATJA POŽUN
ČAS PRIPRAVE: | 30 minut za pripravo in 20 minut za peko |
ZAHTEVNOST: | preprosto |
ŠTEVILO PORCIJ: | za 10 žemljic |
Sestavine:
- 250g domače tsampe
- 250g druge moke (pirine, polbele)
- pol kocke svežega kvasa
- 175ml vode
- 1/2 žlice sladkorja
- 100ml rastlinskega ali navadnega mleka
- 250ml olja
- 1/2 žličke soli
Priprava:
Odlična ideja za popoln jesenski zajtrk!
HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.