
KAVNE BELJAKOVINSKE PLOŠČICE
Se velikokrat poslužujete kupljenim beljakovinskim ploščicam? Potem vas izzivam, da takrat za spremembo pripravite domače in prihranite nekaj denarja!
Domače beljakovnske ploščice imajo ogromno prednosti pred kupljenimi, le te namreč ne vsebujejo nobenih konzervansov in skritih sladkorjev, saj lahko sami nadzorujemo sestavine, ki jih bomo dodali v ploščice. Domača tsampa pa poskrbi, da bodo naše tablice kompakne in nebodo razpadale, pa da bomo po njih dlje časa siti.
V receptu sem uporabila kar dva izdelka Breakfast Club in sicer:
1. DOMAČO TSAMPO: Le ta je nepogrešljiva in nezamenljiva v tem receptu, saj bo vse uporabljene sestavine močno zlepila in poskrbela, da tablice nebodo razpadale (kot ponavadi, ko doma pripravljamo tablice z raznimi kosmiči). Prav tako, tsampa poskrbi za veliko mero vlaknin, ki vas bodo ohranile site za dlje časa.
Domačo tsampo dobiš TUKAJ.
2. DOMAČA KAVA: V receptu sem uporabila hišno mešanico, pri kateri gre za našo mešanico premium arabice, ki doda našemu receptu tisto nežno aromo po kavi. V receptu lahko kavo popolnoma izpustite in jo nadomestite z enako količino mleka.
Domačo kavo dobiš TUKAJ.


Božanske, zdrave in z beljakovinami polne tsampine tablice bodo postale tudi vaš nepogrešljiv prigrizek na poti.
RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL
ČAS PRIPRAVE: | 15 minut za pripravo |
ZAHTEVNOST: | preprosto |
ŠTEVILO PORCIJ: | za 6 tablic |
Sestavine:
- 100g domače tsampe
- 80g veganskih beljakovin z okusom vanilije ali kave
- 180ml ovsenega napitka
- 30g agavinega sirupa
- 40g orehov (opcijsko)
- 30 ml kave ( 1 espresso)
- 1/2 žličke presnega kakava
- 30g kokosovega masla
PRELIV:
- 50g temne čokolade
- 10g kokosovega masla
Priprava:
- V posodo nasujemo domačo tsampo, beljakovine v prahu, nasekljane orehe in kakav.
- Suhim sestavinam nato dodamo agavin sirup, stopljeno kokosovo maslo, ovseno mleko, in kuhan espresso.
- Nato je čas, da zavihamo rokave in maso z rokami dobro pregnetemo. Gnetemo tako dolgo, dokle ne dobimo enotne zmesi.
- Sedaj vzamemo pravokotno posodo, ki je primerne velikosti za tablice (cca. 20cm x10cm) in jo obložimo s peki papirjem.
- Z dnom kozarca močno pritisnemo maso k podlagi, da dobimo čim bolj ravno površino.
- Nad vodo paro stopimo temno čokolado in kokosovo olje.
- Stopljeno čokolado enakomerno porazporedimo po masi za beljakovinske ploščice in posujemo z dodatno nastrgano temno čokolado.
- Vse skupaj postavimo v hladilnik za vsaj 60 minut, nato pa nerežemo na poljubno velike kose. Sama sem dobila 6 tablic, vendar se božanskemu vonju tablic nisem mogla upreti in sem eno pojedla še preden sem uspela posneti fotografije.
- Pa veselo in zdravo sladkanje želim.
Popoln prigrizek za ljubitelje kave!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.