Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

🖤 Najvišji popusti leta so se začeli – črni petek vse do -30% >> TUKAJ 🖤 & brezplačna poštnina nad 25

Namaz iz jajčevcev – MOUTABEL

Namaz iz jajčevcev – MOUTABEL

Moutabel je bolj pikantna različica popularnega namaza iz jajčevcev imenovanega ” baba ghannouja” – kljub temu, da imata obe izvedbi enako glavno sestavino pa se njuna okusa zelo razlikujeta.

Jajčevec je zelo priljubljena sestavina bližnjevzhodne kuhinje. In tudi glavna zvezda današnjega recepta – Moutabel namaza, ki velja za eno bolj priljubljenih mezejev (predjedi oz. pomak serviranih pred glavno jedjo) Libanonske kuhinje.  

V glavnem gre za namaz iz jajčevcev, jogurta, tahinija, limone in česna, se pa lahko seveda dodatki razlikujejo glede na posameznika. Danes delim z vami mojo verzijo.

Namaz je kot nalašč za zajtrk ali malico zraven katerega serviramo svežo zelenjavo, krekerje ali popečenega kruha. Lahko pa ga uporabimo tudi za polnilo v raznih tortiljah, omakah,..

Namaz sem servirala v trajnostne kokosove sklede, ki jih lahko najdeš tudi v naši spletni trgovini s klikom >> TUKAJ.

 

Danes z vami delim svoj najljubši namaz iz pečenih jajčevcev!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRI

ČAS PRIPRAVE: 5 minut za pripravo
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 10- 12 porcij

Sestavine:

  • 1 velik jajčevec
  • 3 žlice tahinija
  • sok 1/2 limone
  • 100 g grškega jogurta ali kisle smetane
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja, več za serviranje
  • 1 žlička česna v prahu
  • ½ čajne žličke morske soli
  • Granatno jabolko za serviranje
  • Olivno olje pomešano s ščepecem paprike v prahu, čilijevimi kosmiči in poprom, za serviranje


Priprava:

  1. Jajčevec razpolovimo, narežemo in pečemo 30 do 40 minut na 180 stopinj celzija oz. dokler ni jajčevec mehek in se na dotik sesede.
  2. Odstranimo iz pečice in postavimo na stran. Ko se jajčevec ohladi, ga olupimo in odstranimo vse večje kose koščic.
  3. Meso jajčevca damo v mešalnik h kateremu dodamo tahini, limonin sok, grški jogurt, olivno olje, česen in sol ter vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo gladki namaz.
  4. Namaz serviramo v kokosovo skledo, ga prelijemo z olivnim oljem, kateremu smo dodali dimljeno papriko in vse skupaj potresemo s semeni granatnega jabolka.
  5. Namaz postrežemo skupaj z popečenim kruhom, pita kruhom ali svežo zelenjavo.
  6. Potem pa samo še uživamo in dober tek!
Namaz lahko shraniš v hladilniku kjer zdrži tudi do 7 dni. 
 
Preizkusi ta recept in se prepričaj o odličnosti tega božanskega namaza in jajčevcev. Meni je nepogrešljiv v obloženih kruhkih, sendvičih ali wrapih. 

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon