fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina ob nakupu nad 40 eur! I BOŽIČNA KOLEKCIJA prihaja kmalu – 6.12.2022

BUČNI CURRY

BUČNI CURRY

Curry se na moje jedilniku znajde res pogosto. Ne samo zaradi polnosti okusa pač pa tudi preproste priprave in možnosti, da jed pripraviš tudi za nekaj dni vnaprej.

Curry je ena izmed moji najljubših jedi iz več razlogov. Prvi je seveda božanski okus, saj preprosto obožujem Azijsko hrano in azijke okuse nasploh. 

Drug vidik pa je preprosta priprava, veliko zelenjave in seveda raznolikost priprave currijev. Vsakič ga lahko praktično pripraviš drugače. Uporabiš zelenjavo, meso ali ribe, ki jih imaš pri roki. Kljub temu pa se moreš držati nekaj ključnih načel za dober curry in končni rezultat je zagotovljen.

 Prav tako lahko bučni curry skuhaš v večjih količinah in ga pripraviš za kosila za naslednje dni ali ga del zmrzneš in si ga privoščiš, ko nimaš časa za pripravo kosila.
 
Če te zanima recept beri dalje..

 

Recept za najboljši bučni curry!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

45 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:

za 8 oseb

Sestavine za bučni curry:

  • 500 ml kokosovega mleka (iz pločevinke)
  • 1 manjša hokaido buča
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 velika čebula
  • 2 korenčka
  • 100 mlade špinače
  • 3 žličke začimbne mešanice za curry
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1/2 žličke ingverja v prahu

Dodatno:

  • kuhan rjav riž
  • mlada špinača
  • pražen sezam

Priprava:

  1. Riž skuhamo po navodilih proizvajalca.
  2. Začnemo s čiščenjem in rezanjem zelenjave. Čebulo očistimo in narežemo na majhne koščke. Korenje olupimo in narežemo na kolobarje. Papriko operemo, izkoščičimo in narežemo na kocke. Bučo razpolovimo, z žlico izdolbemo sredino in jo narežemo na nekoliko večje kocke premera 1,5 cm x 1,5 cm. 
  3. V velik lonec dodamo žlico sezamovega olja in popražimo čebulo.
  4. Ko čebula postekleni, dodamo narezano zelenjavo in na hitro popražimo. 
  5. Solimo in popramo ter zalijemo s pločevinko kokosovega mleka in 2 ploščevinkama vode.
  6. Dodamo začimbno mešanico za curry, ingver v prahu in po okusu dodatno solimo in popramo. 
  7. Lonec pokrijemo s pokrovko in kuhamo vsaj 20 minut (čim dlje tem bolj se bo sam okus razvil in povezal z zelenjavo) ali dokler ni zelenjava kuhana.
  8. Čas je, da curry serviramo na krožnik. Krožnik nadevamo s poljubno količino kuhanega riža, nato dodamo curry in na koncu posujemo s praženim sezamom. 
    Potem pa samo še uživamo v pripravljenem kosilu in dober tek!

Pa dober tek👩🏼‍🍳 Odlično in uravnoteženo jesensko kosilo je pripravljeno. Curry je popoln za hladne dni, ki prihajajo!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
      Calculate Shipping
      Apply Coupon