fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

“MESNE” KROGLICE iz melancanov

“MESNE” KROGLICE iz melancanov

Brezmesno kosilo, ki bo navdušilo tudi zagrižene mesojedce!

Najverjetneje poznate jed špagete z mesnimi kroglicami? No tokrat sem si postavila izziv, da naredim brezmesno verzijo te jedi in priznam, da me je končni izdelek čisto navdupil. Pravzaprav sem noro ponosna na te vegetarianske mesne kroglice, ki so navdušile mojo celotno družino! Kroglice so res noro okusne, hranljive, vsebujejo veliko manj maščobe in njihova tekstura spomnija na pravo meso. Še sama nemorem verjeti, kaj mi je uspelo..

In s čim sem nadomestila meso? Ja z melancano! Prav ste prebrali, tokrat sem eksperimetirala v kuhinji in naredila res vrhunsko kosilo z glavno zvedo melancanom! Zagotavljam, da v tem obroku mesa sploh ne pogrešeš.. no to govorim bolj za preostale člane naše družine, jaz ga itak ne! 

Največji uspeh pa je ta, da je kosilo potrdil tudi moj brat, ki se ponavadi pritožuje nad mojimi vegetarijasnkimi meniji. Nauk zgodbe – recept vas bo preprosto navdušil, tako kot je mene in celotno družino ko smo špagete z “mesnimi kroglicami” prvič poskusili.

Sestavine, ki sem jih uporabila v receptu lahko vidite na splodnji fotografiji. Velika večina sestavin je iz trgovinice Gušt v Domžalah. 

 

Za vas sem prav tako uredila kodo za 10% popust na celotno ponudbo trgovine Gušt, da boste lahko šopingirali po znižani ceni! Koda: NEJA10 🙂

 

Naročnik recepta je Trgovina Gušt.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

45minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 20 kroglic

Sestavine za “mesne”Kroglice:

  • 1 srednje velik jajčevec
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 200g gobic
  • 100g zmletih orehov
  • sol, poper, domača vegeta, tilijan, bazilika in peteršilj (količine doziraj glede na tvoj okus)
  • 100g drobtin
  • 1 jajce

DODATKI:

  • posušen peteršilj
  • špageti
  • olivno olje 
  • veganski ragu od Alla Luigi 


Priprava:

  1. Segrejemo ponev in na olivnem olju prepražimo čebulo, česen, narezane gobice in na male kocke narezan jajčevec.
  2. Dodamo začimbe, ki jih doziramo po lastnem okusu. Vse skupaj pražimo tako dolgo dokler ni jajčevec čisto mehek (približno 10 minut). Po potrebi med praženjem dodamo tudi nekaj vode, da je jajčevec hitreje kuhan.
  3. Medtem v zmogljivem mešalniku zmeljemo orehe ali uporabimo že zmlete.
  4. V mešalnik k orehom dodamo še popečene jajčevce z gobicami, jajce in drobtine. Vse skupaj na hitro zmiksamo, tako da nam v masi ostanejo tudi koščki, ki bodo kasnje spormnijali na meso. Lahko pa seveda maso zmiksate do gladkega.
  5. Iz nastale mase z rokami oblikujemo 12 kroglic, ki jih v predhodno segreti pečici, pečemo 25 minut na 200 stopinj.
  6. Medtem, ko čakamo da se kroglice spečejo skuhamo špagete po navodilih proizvajalca in segrejemo vegansko ragu omako v katero bomo kasneje vmešali kroglice.
  7. Ko so kroglice pečene, ki nahitro povaljamo po marinara omaki in takoj serviramo skupaj s špageti in posujemo s peteršiljem.
  8. Potem pa samo še uživat in dober tek!

Recepet za te “mesne” kroglice je eden izmed ljubših, ki sem jih ustavarila v zadnjem času in bodo od zdaj naprej redno na mojem meniju!p

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino