
TESTENINSKA AZIJSKA SOLATA
Brezmesno kosilo, ki bo navdušilo vse ljubitelje azijskih okusov.
Danes sem za vas pripravila recept za vrhusnko solato s pridihom azijskega okusa. Kosilo je res preprosto za pripravo in hkrati pripravljeno v dobrih 30 minutah.
Najbolje pa je to, da lahko solate pripravite nekoliko več in jo lahko naslednji dan s seboj vzamete za malico v službo ali šolo. Garantiram, da vam bodo vsi sodelavci in sošolci vašo malico zavidali.
V današnjem receptu sem uporabila brez glutenske testenine iz mungo fižola in zlatih lanenih semen znamke Pegas. Posebnost testenin je ta vsebujejo fižol mungo (ali bolje poznano pod imenom zelena soja), ki pa vsebuje veliko kakovostnih beljakovin, vlaknin, vitaminov, mineralov in vse potrebne esencialne aminokisline. Testenine so zato prava beljakovinska bomba, kar me je danes rešilo saj v hladilniku ni bilo nobenega drugega vira beljakovin, ki bi ga lahko uporabila v slati. Testenine so prav tako izredno lahko prebavljive in odličnega okusa.
Sestavine, ki sem jih uporabila v receptu lahko vidite na splodnji fotografiji. Omenjene testenine pa sem nabavla trgovini Gušt iz Domžal.
Za vas sem prav tako uredila kodo za 10% popust na celotno ponudbo trgovine Gušt, da boste lahko šopingirali po znižani ceni! Koda: NEJA10 🙂


Recept je nastal v sodelovanju s Trgovino Gušt z zdravo prehrano.
RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL
ČAS PRIPRAVE: |
30 minut |
ZAHTEVNOST: | preprosto |
ŠTEVILO PORCIJ: | za 2 osebi |
Sestavine za solato:
- 200g eko svedrčki iz fižola mungo in zlatih lanenih semen Pegan
- 1/2 glave kitajskega zelja
- 1/4 glave radiča
- 1 sladki krompir
- 1 korenček
- pečena hokaido buča
- pest praženih mandljev
- svež koriander ali peteršil
- sol, poper
- olivno olje
Preliv:
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici sezamovega olja
- 4 žlice jabolčnega kisa
- kos ingverja (opcijsko)
Priprava:
- Pod tekočo vodo operemo sladek krompir in hokaido bučo. Olupimo ju in krompir narežemo na tanke kolobarje podobne čipsu, bučo pa na majhne kocke (1cm x1cm).
- Krompir in bučo razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pokapljamo z olivnim oljem ter solimo in popramo po okusu.
- Pečemo na 200 stopinj okoli 20-30 minut.
- V loncu zavremo večjo količino osoljene vode. V krop dodamo naše testenine in jih 7-8 minut samo nakamo v vreli vodi. Po 8 minutah testenine stresemo na cedilo, speremo s hladno vodo in dobro odcedimo.
- Medtem, ko čakamo da se testenine za solato ohladijo pripravimo preostalo zelenjavo. Zelje, radič, koriander, por in korenček dobro speremo pod tekočo vodo.
- Kitajsko zelje, radič in korenje narežemo na rezine, por pa na kolobarje. Koriander sesekljamo na čim majše koščke.
- Narezano zelenjavo in ohlajene testenine stresemo v veliko solatno skledo.
- Dodamo še pečeno bučo, čips sladkega krompirja in sesekljane pražene mandlje.
- PRELIV:Sledi priprava preliva, ki ga pripravim ta, da ingver olupimo in drobno naribamo. Ingverju prilijemo še sojino omako, kis in sezamovo olje.
- S pripravljenim prelivom le še prelijemo sestavine v skledi.
- Vse skupaj nežno premešamo, da se preliv enakomerno razporedi.
- Pripravljeno solato serviramo v dve skledic, potrosimo s še več z nasekljanimi praženimi mandlji in svežim koriandrom oz. peteršiljem.
- Potem pa samo še uživamo v lahkem kosilu. Pa dober tek!
Odlična in zelo hranljiva azijska solata, ki bo popestrila vaše obroke. Odlična, da jo s seboj vzamete tudi na delovno mesto, saj v hladilnihu zdrži do 4 dni.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.