fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

NAJBOLJŠA DOMAČA PICA

NAJBOLJŠA DOMAČA PICA

Danes z vami delim recept za najboljšo domačo pico! Recept zahteva kar nekaj časa, ampak obljubim da je končni rezultat vreden vsake minute!

Danes vam bi rada predstavila način priprave testa za pico, ki mi je v zadnjem času močno prirasel k srcu, saj je to testo preprosto BOŽANSKO in je hkrati največji približek pravi napolitanski pici! 🍕

Današnji način priprave pice, vas bo navdušil do te mere, da vas pica iz klasične picerije več nebo navdušila! Zdaj pa le pogumno naprej – postopek je morda nekoliko bolj zapleten a je rezultat vreden dodatnega dela.

Testo je narejeno po tehniki “poolish”, če ne veste kaj to pomeni vam naj zaupam, da je to proces predfermentacije testa, kar pomeni da del testa fermentiramo preden ga dodamo preosatelmu testu. Mogoče vam bo bolj znan izraz t.i. droži ali kislego testo, ampak v resnici gre za precej podoben postopek.

Takšno testo obožujem saj je laže prebavljivo, ne obleži v želodcu in nas ne napenja. Med dolgo fermentacijo se namreč gluten deloma razgradi. V samem procesu vzhajanja mikroorganizmi sestavne dele moke predelajo in predprebavijo, da nam ni potrebno.

Pri peki pice je potrebno tudi, da uporabite kvalitetne sestavine. Še posebej je pomembna kvalitetna moka, olivno olje in dodatki. Vse izdelke lahko najdete v fizični ali spletni trgovini Gušt iz Domžal.

 

Danes z vami delim moj najljubši recept za

pripravo domače pice! 🍕

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

20 ur fermentacije + 4 minute za peko 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 5 hlebčkov/pic

Sestavine za poolish:

  • 150ml vode
  • 3g suhega kvasa 
  • 3g medu
  • 150g moke mlinotest (tip 00 )

SESTAVINE ZA TESTO:

  • 350ml vode
  • 15g soli
  • 650 g moke mlinotest (tip 00)
  • olivno olje po okusu

DODATKI:

  • pelati
  • bivolja mocarela
  • sveža bazilika
 


Priprava:

1. PRIPRAVA POOLISHA:Vzamemo plastično posodo in v njej skupaj zmešamo vodo, kvas in med. Dodamo moko in dobro premešamo, da dobimo gladko in nekoliko tekoče testo. Posodico zapremo s pokrovom in pustimo eno uro na sobni temperaturi in nato 16 -24 ur v hladilniku.V tem času bo testo fermentiralo.  

2. PRIPRAVA TESTA:Tokrat vzememo še večjo posodo in vanjo najprej vlijemo vodo, nato dodamo fermentirano testo ali poolish in ga z lopatko dobro zarmešamo do gladkega. Nato dodamo polovico moke, z lopatico ponovno mešamo, dodamo sol in preostalo moko.Sestavine še zadnjič dobro premešamo, da se združijo in ko dobimo grobo testo, ga zvrnemo na delovno površino ter začnemo z gnetenjem z rokami. To delamo tako, da ga z obema rokama zajamemo s strani, nato pa ga z desno dlanjo potisnemo navzdol proti sredini. Ko dobimo mehko, a še vedno precej lepljivo testo, prenehamo z gnetenjem. Testo pokrijemo s posodo in pustimo, da počiva 15 minut. 

3. OBLIKOVANJE HLEBČKOV: Po 15 minutah je čas, da z naoljenimi rokami in spatulo oblikujemo testo v hlebček. Hlebček prenesemo v naoljeno posodo, pokrijemo in pustimo 30 minut na sobni temperaturi. Po 30-ih minutah hlebec razdelimo na 5 hlebčkov in jih oblikujemo tako, da je vrh testa vedno na vrhu. Hlebčke zložimo na pomokan globok pekač, jih po vrhu namažemo z olivnim oljem in vse skupaj zavijemo s folijo za živila. Hlebčke nato 2 ure vzhajajmo na sobni temperaturi.

4. OBLIKOVANJE PICE in peka: Hlebčke povaljamo jih v moki in jih z nečnimi potegi raztegnemo od sredine navzven. Rob na rahlo premažemo z olivnim oljem. Namažemo s pelati in zapečemo do zlate barve (čas peke je močno odvisen od same zmogljivsti pečice, v moji traja okoli 4 minute brez glinene plošče). Vzamemo iz pečice in dodamo še ostale sestavine in spečemo do konca.

Pa dober tek!

NASVET: kot priporočajo vsi slavni picopeki, je najbolj idealno, da pico spečemo na glineni plošči, ki jo eno uro segrevamo skupaj s pečico, katere temperaturo smo nastavili na maksimum

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino