Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Kruhov puding

Kruhov puding

December je mesec obloženih prazničnih miz, ko se z najbližjimi podružimo ob dobri hrani. Žal pa se prepogosto zgodi, da pripravimo hrane v izobilju, ki na koncu pristane v smeteh. Ampak temu nebi smelo biti tako..

V mesecu decembru so me k sodelovanju v projektu “Hrana na dobri poti” povabili iz Hofer Slovenija. V sodelovanju z njimi sem pripravila kar 4 recepte, ki vas bodo naučili kako med prazniki zmanjšati količino odpadne hrane.

To bomo skupaj storili tako, da bomo ostanke božičnih in silvestovih večerij spremenili v nove okusne obroke. Več o družbeno odgovornem projektu pa lahko najdeš tukaj.

Naše recepte lahko spremljaš na mojem Instagram profilu tukaj.

 

Ideja kako uporabiti star kruh in iz njega pripraviti božanski kruhov puding, ki bo navdušil celotno družino.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

10 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:

za 8-10 porcij

Sestavine:

  • 500 g starega kruha ( ementaler iz Hoferja)
  • 200 ml kokosovega mleka iz pločevinke
  • 100 g miksa indijskih oreščkov in brusnic 
  • 6 svežih jajc
  • 50 g eritritola
  • Vanilija
  • 1/4 žličje muškatneg oreščka
  • 1 žlička cimeta
  • pest malin
  • pest borovnic

Priprava:

  1. Star kruh narežemo na kocke velikosti 2cm x 2cm.
  2. V veliko posodo ubijemo jajca in jih penasto umešamo.
  3. K jajcem dodamo kokosovo mleko, seritritol, vanilijo, muškatni orešček, cimet, naseklane oreščke, brusnice, maline in borovnice ter vse skupaj na hitro zmešamo.
  4. Narezan kruh dodamo v jajčno zmes in pustimo stati nekaj minut, da se zmes čimbolj vpije v kruh.
  5. Zmes prelijemo v namaščen pekač, okrasimo z dodatnimi malinami in borovnicami.
  6. Kruhov puding pečemo v pečici 40 minut na 180 stopinj.
  7. Ko je pečen ga posrežemo še toplega z dodatnim sladkorjem v prahu.

Pa dober tek👩🏼‍🍳 Dajmo poskrbet, da odvečna hrana ne priste v smeteh ampak na našem krožniku.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Produkti ki vam bodo morda všeč
      Calculate Shipping
      Apply Coupon