Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Trajnostni način prehranjevanja

Trajnostni način prehranjevanja

Ne le trendovski ampak tudi trajnostni način prehranjevanja.

V današnji objavi bi z vami rada delila, zakaj kokosove skodelice niso le “Insta” trend ampak imajo v ozadju mnogo večjo vrednost, kot ste si morda mislili.

Vsaka kokosova skodelica je namreč ročno izdelna, iz zavrženih kokosov, ki bi v nasprotnem primeru pristali na sežigu in s tem povzročili povečanje emisij v zraku. Če te zanima več razlogov, zakaj prav kokosove skodelice doprinašajo k trajnostnemu razvoju, pa beri naprej. 

Več kot 92 držav po vsem svetu izdeluje razne kokosove izdelke, ki jih uporabljamo vsak dan. Od losjonov in mil, do olj in kokosove vode. Na žalost se to vsestransko sadje pogosto “izrablja z mesom”, ki ga vsebuje, medtem ko se lupine zavržejo in zažgejo. Kokosove lupine (“poraščene” zunaj) predstavljajo dobro nadomestilo za oglje in se le ti pogosto uporabljajo kot gorivo. Dim, ki se ob gorenju kokosovih lupin usvari, pa vodi do povečanja emisij metana in CO2 ter močno onesnažuje zrak.

 

Kokosovi orehi pripravljeni za odpad in sežig

99% kokosovih lupin na svetu vsako leto vržejo in sežgejo. Gre za tragično zapravljanje naravnih virov in trajnostnega materiala, ki daje lepoto in praktičnost na kateri koli mizi.

Kokosove sklodelice so preprost način za preprečevanje, ne samo zapravljanja koristnega vira, ampak tudi za preprečevanje izpuščanja škodljivih plinov v zrak iz kurjenja lupin in školjk. Poleg koristi za planet pa kokosove sklede in druga kuhinjska posoda močno vplivajo na lokalno gospodarstvo

Pravično trgovinsko partnerstvo z namenom izboljšanja globalne trajnosti

Kokosove skodelice izdelane iz kokosovega oreha kupimo od podjetij, ki so specializirana za obiranje kokosov in izdelavo samih skodelic. Iz odpadnih kokosovih orehov, obrtnik s katerim sodelujemo odstrani lupino, preostalo lupino pa previdno obrusi do gladkega konca. Vsaka posoda je ravno s tega razloga drugačna, z vsemi naravnimi oznakami in nepopolnostmi, ki pripovedujejo zgodbo o njeni poti od daljne palme do vaše mize.

Vsaka kokosova skodelica predstavlja prispevek k trajnosti – tako za planet kot za države, ki ga naseljujejo. Vsi smo skrbniki našega planeta. Z nabiranjem celega kokosa, ki ga edinstveno pretvorimo v lepo, funkcionalno umetniško delo, rešimo zrak pred onesnaženjem gorečih kokosov in podpiramo svetovno gospodarstvo.

Družbeni vpliv kokosovih skled in pripomočkov

V preteklosti so številni vietnamski kmetje posekali kokosova drevesa, saj so se cene kokosovih orehov znižale. V tistih časih je veljalo prepričanje, da lahko na svojem posestvu posadijo kaj bolj donosnega kot so kokosove palme. Vendar se je hitro za tem izkazalo za slabo odločitev, saj družba začne sprejemati  kokosove sklede kot okolju prijazno nadomestilo za tradicionalne pripomočke. Kokosove skodelice in kokosov pribor pa postanejo “must have” pripomoček za Insta zajtrk. Kot rezultat, odpadki kokosovih lupin počasi začenjajo upadati, vietnamsko gospodarstvo pa začenja izkoristiti ta prej neizkoriščen vir.

Vietnamske družine v provinci Phu Yen vidijo potencial v zavrženih kokosovih lupinah in jih uporabljajo za zagotavljanje številnih novih delovnih mest lokalnih prebivalcev, ob pošteni plači in dobrih delovnih pogojih. 

Hvala da si si vzel čas in prebral/-a mojo objavo na temo trajnostnega prehranjevanja in pomembnosti moje misije, ki jo s prodajo kokosovih skodelic želim doseči.

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon