fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

JESENSKE PALAČINKE S KAKIJEVO MARMELADO

JESENSKE PALAČINKE S KAKIJEVO MARMELADO

Svoj recept za klasične palačinke sem tokrat pripravila na nekoliko drugačen način in jih jesensko obarvala. Za recept, beri dalje..

Pri dodatkih sem bila tokrat zelo kreativna! Jesenske palačinke sem  tokrat nadevala z našo novo Breakfast Club KAKIJEVO MARMEALADO z ingverjem za piko na i, našim jesenskim palačinkam.

Na nov izdelek iz moje trgovinice sem res ponosna, saj sem si res želela razviti popolno jesenko obarvano marmelado iz mojega najljubšega sadja – kakija!

In rezultat?

Marmelada je BOŽANSKA! Ravno prav sladka in polnega okusa po kakiju in ingverju. Marmelada je izdelana iz Slovenskih kakijev, kateri smo za malo ostrine dodali svež ingver in ne tistega v prahu, kot ga najdemo v ostalih to vrstnih izdelkih. Limonina lupinica pa poskrbi za ravno pravo mero kisline. V njej pa ni dodanega sladkorja, vsebuje LE naravno prisoten sladkor!

Kakijeva marmelada je izdelana v Sloveniji, iz kar 114g sadja na 100g marmelade!

Breakfast Club kakijeva marmelada je:

  • brez dodanega sladkorja
  • primerna za vegane
  • 100% naravna
  • izdelana v Sloveniji

Ps. Do konca meseca oktobra, pa ob vsake nakupu marmelade prejmeš trajnostno žličko iz kokosa GRATIS!

 

Več idej kako uporabiti novo kakijevo marmelado najdete na mojem blogu, v iskalnik vpišite “kakijeva marmelada” in vse ideje boste imeli na dlani!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + 30 minut za pečenje
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 16 palačink

Sestavine:

  • 150 g pšenične bele moke tip 500
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 2  jajca 
  • 350ml mleka
  • 80ml gazirane vode (Radenska)
  • 40g Real sirupa okus: BUČA
  • olje (za peko palačink)
DODATKI:

PRIPRAVA:

  1. V veliko posodo nasujemo moko in pecilni prašek ter ju premešamo.
  2. V sredini naredimo “luknjo” v katero ubijemo dva jajca,  zalijemo z radensko in mlekom ter vse skupaj dobro premešamo.
  3. Dodamo bučni sirup (lahko ga zamenjate tudi z vanilijevim sladkorjem in cimetom) ter ponovno premešamo.
  4. Ponev za peko palačink segrejemo in namastimo z oljem (odvečno olje predlagam, da popivnajte s papirnato brisačko).
  5. Na ponev s pomočjo zajemalke zlijte maso in spečite palačinke. 
  6. Palačinke pečemo na eni tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni.
  7. Nato palačinko obrnemo in jo zapečemo še iz druge strani.
  8. Spečene palačinke zlagamo eno na drugo, saj tako postanejo še dodatno mehke.
  9. Posrežemo še tople, nadevane z kakijevo marmelado in grškim jogurtom, ter prelijemo z bučnim sirupom. 
  10. Pa dober tek!

Video priprave, si lahko ogledaš TUKAJ.

Jesenske palačinke, bodo navdušila vse, ki obožujete jesenke okuse. Zraven svetujem, da postrežete z veliko šalico “pumpkin spice latte”!

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino