Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

DONATI Z OKUSOM TEMNE ČOKOLADE S POMARANČO

DONATI Z OKUSOM TEMNE ČOKOLADE S POMARANČO

Vsi ljubitelji kombinacije temne čokolade s pomarančo pozor! Ta recept je za vas 😀

Po dolgem času z vami ponovno delim recept za sladico. Priznam, da čez poletje ponavadi nisem najbolj pri volji za peko zaradi visokih temperatur in pomanjanja apetita. Po vrhu vsega pa obožujem sladoled in posledično mojo željo po sladkem ponavadi potešim s sladoledom. 

Zdaj, ko se počasi prebuja jesen in so temperature začele nekoliko pojenjati se je tudi meni vrnil zagon po peki. Slovo od poletja je vsako leto težko ampak ob vonju po sveže pečenih dobrot, skodelico časa v roki in dobrom filmom je vse lažje. 

Danes sem za vas pripravila recept za mini krofke z okusom temne čokolade in pomaranče. Ne le, da so vrhunskega okusa, pač pa tudi izgledajo vrhunsko zahvaljujoč se @makesomesweets novim izdelkom: SPRINKLESOM!

 

Navdih za današnji recept sem dobila v čisto novi liniji MakeSome Sweets SPRINKLESIH! Manca, mi je prijazno poslala v testiranje njene nove izdelke in jaz sem čisto navdušena!

 

V recepti sem uporabila sprinklese po imenu Golden Heavens, ki se odlično ujemajo z okusom samih donutov!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo + 8 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 12 donatov

Sestavine: 

  • 180g bele moke 
  • 100ml ovsenega napitka (ali katerega koli drugega mleka)
  • 80g stopljene temne čokolade 
  • 20g kokosovega olja
  • 50g agavinega sirupa
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlički pomarančnega sladkorja 
  • 1 žlička naribane pomarančne lupinice
  • 40g kakava v prahu
  • 2 jajci
  • ščepec soli

PRELIV:

  • MakeSomeSweets Sprinkles: GOLDEN HEAVENS
  • 50g temne čokolade brez sladkorja
  • 10g kokosovega olja
  • 20g bele čokolade
  • pomarančna lupinica

PRIPOMOČKI:

  • Pekač za peko donatov MakeSomeSweets
 


Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.
  2. V veliko posodo najprej ubijemo dve jajci, dodamo agavin sirup, pomarančni sladkor, stopljeno temno čokolado, kokosovo olje in ovsen napitek.
  3.  V ločeno posodo presejemo moko in ji dodamo pecilni prašek, sol in kakav. Nahitro premešamo.
  4. Suhe sestavine primešamo k mokrim in jih narahlo premešamo. 
  5. S kokosovim maslom premažemo modelčke za mini krofke (jaz uporabljam model od MakeSome Sweets) in jih do polovice nadevamo z maso.
  6. Krofke pečemo 8-10 minut na 180 stopinj. S pomočjo zobotrebca vedno preverimo ali so ti pečeni. V kolikor se na njega ne prime surovo testo je le to pečeno.
  7. Ko so krofki pečeni, počakamo da se nekoliko ohladijo in medtem časom pripravimo preliv. Preliv naredimo tako, da na vodni sopari stopimo temno čokolado in ji primešamo kokosovo olje ter pomarančno lupinico. Enako storimo še z belo čokolado.
  8. Ko so ohlajeni jih namočimo v stopljeno temno čokolado ali belo čokolado s pomarančno aromo in posujemo z MakeSomeSweets sprinklesi. 

NOM NOM! Kdo bi krof ali dva ali tri?

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon