fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

KITAJSKI REZANCI S PIŠČANCEM (STIR FRY)

KITAJSKI REZANCI S PIŠČANCEM (STIR FRY)

V moji kuhinji je spet dišalo po Azijski kuhinji, v nadaljevanju te čaka recept za moje “go-to” kosilo, kadar sem med tednom v časovni stiski s kuhanjem.

Kadar pride do kuhanja čez teden, res ne kompliciram in takrat pridejo prav recepti kot je današnji za katere umažeš le eno posodo in porabiš le dobre pol urce.

Današnji recept pa je polek vsega tudi neveretno okusen, zahvaljujoč začimbni mešanici za Wok od Konaty, ki poskrbi da so je naša jed res pravega okusa po Aziji, polek tega pa nam ni treba kupovati 20 različnih začimb za našo jed.

V receptu sem tokrat uporabila piščančje meso, ki ga lahko zamenjate tudi za tofu, rakce ali govedino. Ali pa beljakovino preprosto izpustite.

 

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Kotany.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

30 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi

Sestavine:

  • 250 g kitajskih jajčnih rezancev
  • 500g piščanca
  • 1/4 glave ohrovta
  • 3 korenčki
  • 1 korenček
  • 2 mladi čebuli
  • 4 žlice sojine omake 
  • 1 vrečka začimbne mešanice za Wok od Kotany
  • sol, kajenski poper, česen v prahu
  • sezamovo olje za praženje 
  • pest praženih arašidov

SESTAVINE ZA OMAKO:

  • čajna žlička svežega ingverja
  • 1/4 žličke čilija (opcijsko)
  • 2 žlici limetinega soka
  • 1 žlica arašidovega masla
  • 4 žlice sojine omake
  • 100ml vode

 


Priprava:

  1. MARINIRANJE PIŠČANCA 20-60minut: Najprej pripravimo piščanca tako, da ga narežemo na poljubno velike koščke (sama sem ga narezala na kose velike 1cm x 1cm). Koščke stresemo v veliko posodo, v katero dodamo 4 žlice sojine omake, žličko česna v prahu in 1/4 žličke kajenskega popra). Premešamo in mariniramo vsaj 20 – 60 minut.
  2. Medtem časom pripravimo zelenjavo, ki jo najprej dobro operemo pod tekočo vodo, nato pa ohrovt in korenček narežemo na trakce, mlado čebulo pa na kolobarje.
  3. V veliko vok posodo dodamo poljubno količino sezamovega olja, ga segrejemo in na hitro popečemo mariniranega piščanca. 
  4. Ko je piščanec pečen, ga odstranimo iz voka in v istem  voku popražimo še zelenjavo. 
  5. Ko se zelenjava zmešča ji dodamo popečenega piščanca in vse skupaj posujemo z začimbno mešanico za wok od Kotany  ter dobro premešamo, da se začimbe enakomerno porazporedijo po sestavinah v voku. 
  6. V loncu zavremo večjo količino osoljene vode. V krop dodamo naše jajčne testenine in jih kuhamo oziroma namakamo po navodilih proizvajalca. Ko so testenine kuhane, jih ne odcejamo pač pa s prijemalko le prenesemo v vok. 
  7. PRIPRAVA OMAKE: Ingver olupimo in drobno naribamo, mu dodamo vse ostale sestavine za omako ter dobro premešamo.
  8. S pripravljeno omako nato prelijemo vse sestavine v vok ponvi in vse skupaj pražimo dokler se omaka nekoliko ne zgosti.
  9. Rezance serviramo skupaj z nasekljanimi arašidi in mlado čebulo.
  10. Pa dober tek!

Odlično kosilo za vse ljubitelje Azijske kuhinje je pripravljeno! 

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino