
“CINNAMON ROLL” PANCAKES
V tokratnem receptu sem združila dve moji najljubši sladici! Torej združila sem puhaste, ameriške palačinke in cimetove rolce..
.. in rezultat? Res noro okusen zajtrk ali sladica. Palačinke so noro aromatične in imajo močen okus po cimetu, preliv iz kremnega sirčka pa doda piko na i, da palačinke res spomnijajo na cimetove rolce tako po okusu, kot po izgledu.
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi!
V kolikor te zanima recept, pa beri dalje..
Sedaj pa hitro na kup vse sestavine in gremo v akcijo!
Ko združuš dve najljubši sladici veš, da je rezultat
lahko le BOŽANSKI!
RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl
ČAS PRIPRAVE: | 5 minut za pripravo + 20 minut za peko |
ZAHTEVNOST: | rahlo zapleteno |
ŠTEVILO PORCIJ: | za 2 osebi |
Sestavine za palačinke:
- 150g bio pšenične polbele moke od Vila Natura
- 250ml mleka po izbiri
- 2 zavitka vanilijevega sladkorja
- 20g kokosovega sladkorja
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 veliko jajce
- ščep soli
- 10ml kokosovega olja
CIMETOVO POLNILO:
- 1 velika žlica cimeta
- 30g kokosovega sladkorja
- 30g pripravljene mase za palačinke
DODATKI:
- sirni namaz ABC
- 2 žlici mleka
- med
- cimet
Priprava:
- V veliki posodi zmešamo moko, vanili sladkor, sladkor, pecilni prašek in sol. Premešamo in dodamo mleko, jajce in olje.
- Ponovno premešamo in pustimo maso stati nekaj minut.
- 30g mase odvzamemo in dodamo kokosov sladkor ter cimet. Premešamo in uporabimo kot nadev za naše palačinke, ki ga bomo dodali z dozirko.
- Nato segrejemo ponev in jo namastimo z oljem. S papirano brisačko popivnamo odvečno olje ter spečemo poljubno velike palačinke (priporočam, da spečete palačinke v velikosti Ameriških palačink).
- S pomočjo dozirke za okrasitev sladic takoj nesemo cimetovo maso v obliki cimetovih rolic na še surovo palačinko na ponvi. Video pripravo, kako to storiti si lahko ogledate tukaj.
- Palačinke pečemo na eni strani tako dolgo, da dno porjavi in postane lepe zlato rjave barve, na vrhu pa popokajo mehurčki.
- Nato palačinke obrnemo in na hitro popečemo še na drugi strani. Tukaj pazimo, da pečemo palačinke res počasi in na nizkem olju, v obratnem priemeru se nam bo namreč cimetova masa zažgala.
- Posotopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.
- PRELIV: Preliv pripravimo tako, da skupaj zmežamo sirni namaz, mleko in med. Količine doziramo po svojem okusu.
- Palačinke serviramo s prelivom in posujemo s cimetom.
- Pa dober tek!
Enostavne, noro puhaste in zelo aromatične palačinke tudi brez dodatkov!

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!