fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PRINCESKE S PISTACIJO IN TEMNO ČOKOLADO

PRINCESKE S PISTACIJO IN TEMNO ČOKOLADO

Tokrat sem bila izzvana, da v sklopu Mlinotestove kuharska akademija “Mojstri pekke” pripraviš princeske po svoje.

Obožujem izzive, sploh če so le ti kulinarično obarvani. Zato sem seveda z največjim veseljem sprejela Mlinotestov izziv in danes z vami delim končni produkt – svojo verzijo princesk s pistacijinim polnilom in temno čokolado. 

Princeske sem v sklopu izziva delala prvič, pravzaprav sem se prvič soočila s paljenim testom in priznam, da sem mislila da je delo z njim nekoliko težje. Da bodo pa princeske tudi vam zagotvo uspele (tudi, če jih boste pripravljali prvič) sem za vas pripravila natančno zapisan recept, skupaj z nekaj nasveti, ki jih je potrebno res upoštevat.

Naj pa povem, da v sklopu Mlinotestove kuharske akademije, lahko osvojiš tudi lepe nagrade (med drugim tudi kuhinjski robot). Kako do nagrade pa lahko preveriš tukaj. Jaz že sodelujem, pa ti? 

 

Recept za testo za princeske so pripravili Mlinotestovi Mojtri peke, Neja Gril pa jih je nadragradila s svojim polnilom iz pistacije in temno čokolado.

RECEPT so pripravili: Mlinotest & NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 90 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 30 princesk

Sestavine za testo:

SESTAVINE ZA polnilo:

  • 200g mascarpone ali kremnega sira
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 50g sladkorja v prahu
  • 50g 100% pistacijinega namaza
  • pistacije, nesoljene
  • 100 g temne čokolade
  • 30 g masla

PRIPRAVA testa:

  1. V kozici na srednji temperaturi zmešamo maslo, mleko, vodo in sol ter počasi ogrevamo, da se maslo stopi. Dodamo moko in močno mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko homogeno zmes. Oblikujemo jo v kepo, ki se zlahka odlepi od roba posode.
  2. Kozico odstavimo in v še vroče testo drugo za drugim zamešamo jajca. Vsakič, ko dodamo jajce, postane testo malce bolj tekoče, vendar se hitro ponovno zgosti
  3. Testo pustimo približno 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga nadevamo v dresirno vrečko. Na konec vrečke namestimo večji zvezdast nastavek in nabrizgamo približno 3 cm velike kupčke. Kupčki naj bodo dovolj narazen, saj testo med peko precej naraste (za približno 1,5krat). Tik pred peko kupčke s prstom, pomočenim v vodo, nekoliko potlačimo, da se vršički ne bi zažgali.

    Nasvet: Namesto dresirne vrečke lahko uporabimo navadno vrečko za zamrzovanje, ki smo ji odrezali rob. Kupčke lahko oblikujemo tudi z dvema mokrima žlicama.

  4. Testo najprej pečemo 15 minut na 220 °C, nato pa temperaturo znižamo na 160 °C in pečemo še 10 minut. Pečeno testo vzamemo iz pečice, ga preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.

Nasvet: Pečice med peko ne odpiramo, saj bi se kupčki lahko sesedli.

PRIPRAVA polnila:

  1. Kremo za princeske pripravimo tako, da v skledo nasujemo mascarpone, vanilijev sladkor, sladkor v prahu, 100% namaz iz pistacij. 
  2. Dozirno vrečko napolnimo s polnilom in princeske napolnimo. Sama sem namredila luknjo v dno same princeske, to lahko storite tudi od strani.
  3. Nad vodno paro stopimo temno čokolado in maslo ter počakamo, da se čokolada nekoliko ohladi.
  4. Nato vrh princesk pomočimo v stopljeno temno čokolado in povrhu posujemo sesekljane pistacije.
  5. Pa veselo sladkanje želim.

Mlinotestovi Mojstri peke za vas tedensko pripravljajo recepte v katerih se skrivajo nagradna vprašanja s katerimi lahko sodelujete v nagradni igri in osvojite kuhinjskega robota. Preveri recepte in sodeluje v nagradni igri tukaj.

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino