PRINCESKE S PISTACIJO IN TEMNO ČOKOLADO
Tokrat sem bila izzvana, da v sklopu Mlinotestove kuharska akademija “Mojstri pekke” pripraviš princeske po svoje.
Princeske sem v sklopu izziva delala prvič, pravzaprav sem se prvič soočila s paljenim testom in priznam, da sem mislila da je delo z njim nekoliko težje. Da bodo pa princeske tudi vam zagotvo uspele (tudi, če jih boste pripravljali prvič) sem za vas pripravila natančno zapisan recept, skupaj z nekaj nasveti, ki jih je potrebno res upoštevat.
Recept za testo za princeske so pripravili Mlinotestovi Mojtri peke, Neja Gril pa jih je nadragradila s svojim polnilom iz pistacije in temno čokolado.
RECEPT so pripravili: Mlinotest & NEJA GRIL
ČAS PRIPRAVE: | 90 minut |
ZAHTEVNOST: | preprosto |
ŠTEVILO PORCIJ: | za 30 princesk |
Sestavine za testo:
- 155 g primorske posebne moke od Mlinotesta
- 125 ml mleka
- 250 ml vode
- 100 g masla, narezanega na kocke
- 4 jajca
- ščep soli
SESTAVINE ZA polnilo:
- 200g mascarpone ali kremnega sira
- 2 vaniljeva sladkorja
- 50g sladkorja v prahu
- 50g 100% pistacijinega namaza
- pistacije, nesoljene
- 100 g temne čokolade
- 30 g masla
PRIPRAVA testa:
- V kozici na srednji temperaturi zmešamo maslo, mleko, vodo in sol ter počasi ogrevamo, da se maslo stopi. Dodamo moko in močno mešamo s kuhalnico, da dobimo gladko homogeno zmes. Oblikujemo jo v kepo, ki se zlahka odlepi od roba posode.
- Kozico odstavimo in v še vroče testo drugo za drugim zamešamo jajca. Vsakič, ko dodamo jajce, postane testo malce bolj tekoče, vendar se hitro ponovno zgosti
- Testo pustimo približno 10 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa ga nadevamo v dresirno vrečko. Na konec vrečke namestimo večji zvezdast nastavek in nabrizgamo približno 3 cm velike kupčke. Kupčki naj bodo dovolj narazen, saj testo med peko precej naraste (za približno 1,5krat). Tik pred peko kupčke s prstom, pomočenim v vodo, nekoliko potlačimo, da se vršički ne bi zažgali.
Nasvet: Namesto dresirne vrečke lahko uporabimo navadno vrečko za zamrzovanje, ki smo ji odrezali rob. Kupčke lahko oblikujemo tudi z dvema mokrima žlicama.
- Testo najprej pečemo 15 minut na 220 °C, nato pa temperaturo znižamo na 160 °C in pečemo še 10 minut. Pečeno testo vzamemo iz pečice, ga preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.
Nasvet: Pečice med peko ne odpiramo, saj bi se kupčki lahko sesedli.
PRIPRAVA polnila:
- Kremo za princeske pripravimo tako, da v skledo nasujemo mascarpone, vanilijev sladkor, sladkor v prahu, 100% namaz iz pistacij.
- Dozirno vrečko napolnimo s polnilom in princeske napolnimo. Sama sem namredila luknjo v dno same princeske, to lahko storite tudi od strani.
- Nad vodno paro stopimo temno čokolado in maslo ter počakamo, da se čokolada nekoliko ohladi.
- Nato vrh princesk pomočimo v stopljeno temno čokolado in povrhu posujemo sesekljane pistacije.
- Pa veselo sladkanje želim.
Mlinotestovi Mojstri peke za vas tedensko pripravljajo recepte v katerih se skrivajo nagradna vprašanja s katerimi lahko sodelujete v nagradni igri in osvojite kuhinjskega robota. Preveri recepte in sodeluje v nagradni igri tukaj.
Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)!