fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 eur

BUČNI CHEESECAKE BREZ PEKE

BUČNI CHEESECAKE BREZ PEKE

 

Bučni cheesecake, ki ga lahko jeste tudi za zajtrk? Tako je, prav ste slišali! Torta za zajtrk je vedno dobra ideja!

Spet imam za vas eno fino idejo za bolj “zdravo” verzijo moje najljubše sladice. Ker tako zelo obožujem cheesecake, sem se tokrat podala na misijo, da ga ustvarim s čim manj sladkorja in maščobe.. da bom lahko pojedla ne le en kos, ampak tudi dva in to brez slabe vesti!

Recept za bučni cheesecake brez peke je izredno enostaven in hiter, saj ga ni potrebno peči in se dodatno ukvarjati še s pečico, ampak ga je potrebno le pošteno ohladiti in nato maksimalno uživati v vsakem grižljaju. 

Za vse, ki še vseeno menite, da buča pa vseeno ne sodi v cheesecake, pa predlagam da le to zamenjate z katerim koli drugim sadjem po vašem okusu. 

Pri samem ustvarjanju sladic, pa mi na pomoč priskočijo pripomočke za peko znamke MakeSomeSweets, na katere prisegam že nekaj tednov odkar sem nabavila njihove pripomočke. Pri današnjem receptu sem uporabila nastavljiv obroč za peko torte, dreser za okraševanje sladic in njihove sprinklese Golden Heavens.

 

Noro sveža in okusna jesensko obarvana tortica za vse ljubitelje cheesecakea

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 8 manjših kosov

Sestavine za granolino dno:

  • 150 g domače granole
  • 70 g kokosovega masla

Sestavine za bučno kremo:

  • 300g hokaido buče
  • 1 zavitek začimbne mešanice za medenjake (7g)
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 150 g lahkega kremnega sirčka (Philadelphia)
  • 100g skute z vsaj 20% mlečne maščobe
  • 40g sladkorja v prahu ali eritritola
  • 1 zavitek Kremfix

Sestavine za preliv:

  • 40g bučnega pireja
  • 20g agavinega sirupa ali medu
  • 1 žlica gustina (škroba)
  • 3 žlice vode
  • 1 zavitek začimbne mešanice za medenjake
Dekoracija:
  • Smetana za stepanje 
  • Sprinklesi Golden Heavens MakeSomeSweets
  • Mikrozelenje

PRIPOMOČKI:

  • Nastavljiv pekač za peko MakeSomeSweets
  • Dreser MakeSomeSweets 
 


Priprava:

  1. Priprava dna: V mešalniku oz. blenderju zmeljemo granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes, ki ji dodamo stopljeno kokosovo maslo in z rokami dobro pregnetemo.
  2. Vzamemo nastavljiv pekač za peko torte od MakeSomeSweets, ki ga nastavimo na torto s premerom 18cm in obložimo s peki papirjem.
  3. V sredino pekača nasujemo granolo in jo s kozarcem dobro potisnemo ob dno, da dobimo ravno in enakomerno dno. Postavimo v zamrzovalnik za 15 minut.
  4. Pripravimo bučno kremo: Hokaido bučo skuhamo v vreli vodi. Ko je kuhana jo  stresemo v mešalnik in dobro zblendamo, da dobimo bučni pire. Počakamo, da se bučni opire nekoliko ohladi in vmes pripravimo osnovo za kremo.
  5. Kremni sir, skuto, sladkor v prahu, začimbno mešanico in vanilijev sladkor zmešamo z metlico ali še bolje z ročnim mešalnikom. Dodamo krem fix mešanico za strjevanje kreme in mešamo še dve dodatni minuti, da se zmes še bolj zgosti. Na koncu dodamo še 3/4 bučnega pireja in žličko začimbne mešanice za medenjake.
  6. Cheesecake bučno kremo prelijemo čez granolino dno in postavimo v zamrzovalnik za vsaj dobro uro. Med tem časom pripravimo bučni preliv. 
  7. Bučni preliv: Preliv naredimo tako, da bučni pire, agavin sirup, koruzni škrob, vodo in začimbe zmešamo skupaj ter prelijemo čez naš cheesecake. 
  8. Dekoriramo s stepeno sladko smetano in MakeSomeSweets sprinklesi.

Namig: Tortico lahko hranite v zamrzovalniku tudi do 2 meseca, pred serviranjem jo preprosto vzamete iz zamrzovalnika in jo odtajate vsaj 45 minut pred serviranjem. Naj vas nenapovedani obiski nikoli ne dobijo nepripravljene!

Rezultat pa je preprosto božanski. Preizkusite ga in se o tem prepričajte tudi sami! 

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino