fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PEČENA TSAMPA Z VIŠNJAMI IN KOKOSOM

PEČENA TSAMPA Z VIŠNJAMI IN KOKOSOM

Si spet brez ideje za zajtrk? Potem imam zate rešitev. Pripravila sem namreč res preprost recept za božanski zajtrk, ki te bo za trenutek odpeljal v tropske kraje.

Tokrat sem ovsene kosmiče pripravila na nekoliko drugačen način kot v obliki kaše kot smo je vsi vajeni. Danes sem pripravila recept, ki rahlo spominja na sladico, le da je ta primerna tudi za zajtrk.

Govorim o pečenih ovsenih kosmičih z dodatkom kokosa in višenj. Recept je noro preprost, ob pripravi le tega pa umažeš samo eno posodo. Končen rezultat pa bo navdušil tako vas, kot celotno družino.

V receptu sem uporabila domačo tsampo, ki je zelo vsestranka in danes ti pokažem enega izmed najljubših načinov kako jo pripravim.

ŠE NE POZNAŠ TSAMPE?

Tsampa je prežena ječmenova moka, ki velja za enega izmed prvih instant obrokov na svetu. Tsampa torej ni nekaj novega, saj so jo uporabljali že nekoč. Prvi naj bi jo uporabljali tibetanski menihi, ti jo tradicionalno jedo s čajem in maslom. Menihi tsampo pripravijo bolj ‘na suho’, tako da so jo lahko že od nekdaj spravili v poseben mošnjiček in vzeli s sabo na pot, kjer jim mnogokrat služi kot edini dnevni obrok. 

 

Več o tsampi lahko prebereš TUKAJ.

 

Ta zajtrk preprosto moreš preizkusiti!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 5 minut + 20 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 osebo

Sestavine: 

  • 1/2 banane
  • 50 g domače tsampe ali ovsene moke
  • 10 g nastrganega kokosa
  • 50 g višenj iz kompota
  • 1 žlica mletih chia semen
  • 15 g eritritola (ali drugega sladila po okusu)
  • 100 ml kokosove vode Notus
  • 50 ml tekočine iz kompota (po potrebi še več)
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Dodatki:

  • Maslo oreščkov
  • Višnje iz kompota
  • Kokosovo olje za namastitev pekača HealthyCo

PRIPRAVA:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.
  2. V posodo stresemo domačo tsampo, kokosovo moko, pecilni prašek, eritritol in mleta chia semena ter vse skupaj premešamo.
  3. Suhim sestavinam nato dodamo polovico zmečkane banane in prelijemo s kokosovo vodo Notus.
  4. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. 
  5. Masi primešamo višnje iz kompota.
  6. Pekač primeren za peko v pečici namastimo s kokosovim oljem nato pa maso z višnjami nadevamo v pekač. Po vrhu dodamo še dodatne višnje in vse skupaj postavimo v pečico.
  7. Pečemo 20 minut na 180 stopinj.
  8. Ko je tsampa pečena jo prelijemo z  maslom oreškov in samo še uživamo v pripravljenem zajtrku.
  9. Pa dober tek!

Nasvet: Višnje lahko zamenjate za katero koli sveže sadje ali komot, ki ga imate pri roki. 

Poskusite ta recept in se o njegovi odličnosti prepričajte kar sami! 

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino