fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

TESTENINE S KREMNO GOBOVO OMAKO IN ŠPINAČO

TESTENINE S KREMNO GOBOVO OMAKO IN ŠPINAČO

Po dolgem času ponovno delim idejo za preprosto in hitro kosilo, ki vas bo “rešilo” vsakič kadar ne boste želeli veliko časa zapraviti v kuhinji za pripravo le tega.

Kadar pride do kuhanja čez teden, res ne kompliciram in takrat pridejo prav recepti kot je današnji za pripravo katerega potrebuješ res minimalno količino sestavin in dobrih 15 minut za pripravo. Sliši se super ne?

Kadar nimam ideja kaj skuhati za kosilo takrat ponavadi pripravim testenine, ki jih imam doma vedno na zalogi, skupaj s preprosto zelennjavno omako. Tokrat sem omako pripravila kar iz pripravka za gobovo juho od Knorr, dodala sem ji le še nekaj zelenjave, sol, poper in kislo smetano. 

K omaki bi se odlično prilegle tudi popečene piščančje prsa ali popečeni gamberi.

 

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Knorr.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

15 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 4 osebe

Sestavine:

  • 300 g testenin (sama sem uporabila metuljčke)
  • 1 vrečka za pripravo gobove juhe Knorr
  • 400 ml vode
  • 100g kisle smetane
  • 50 g parmezana
  • 3 mlade čebule
  • 250 g šampinjonov 
  • 150 g mlade špinče
  • sol in poper (po okusu)
  • svež peteršil


Priprava:

  1. V loncu zavremo večjo količino osoljene vode. V krop dodamo testenine in jih skuhamo  po navodilih proizvajalca.
  2. Šampinjone in mlado čebulo dobro operemo, osušimo in narežemo. Peteršilj pa na drobno nasekljamo. 
  3. Segrejemo ponev v katero dodamo žlico olivnega olja ter popražimo najprej mlado čebulo, nato pa dodamo še narezane šampinjone.
  4.  V 400 ml hladne vode stresemo vsebino vrečke za pripravo gobove juhe od Knorr in s pomočjo metlice dobro premešamo,
  5. Mešanico zlijemo v ponev in kuhamo 5 minut.
  6. Ko se omaka zgosti dodamo kislo smetano in dobro premešamo.
  7.  Kuhanih testenin ne odcedimo pač pa jih s prijemalko le prenesemo v ponev kateri primešamo še nasekljan svež peteršilj, mlado špinačo in nariban parmezan.
  8. Vse skupaj dobro premešamo, da se parmezan stopi. Po okusu še dodatno solimo in popramo.
  9. Testenine serviramo na krožnik skupaj z mlado špinačo, dodatnim paremezanom in svežim peteršiljem.
  10. Pa dober tek!

Odlično ideja za hitro in okusno kosilo! 

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino