Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Losos v kremni česnovi omaki

Losos v kremni česnovi omaki

December je mesec obloženih prazničnih miz, ko se z najbližjimi podružimo ob dobri hrani. Žal pa se prepogosto zgodi, da pripravimo hrane v izobilju, ki na koncu pristane v smeteh. Ampak temu nebi smelo biti tako..

V mesecu decembru so me k sodelovanju v projektu “Hrana na dobri poti” povabili iz Hofer Slovenija. V sodelovanju z njimi sem pripravila kar 4 recepte, ki vas bodo naučili kako med prazniki zmanjšati količino odpadne hrane.

To bomo skupaj storili tako, da bomo ostanke božičnih in silvestovih večerij spremenili v nove okusne obroke. Več o družbeno odgovornem projektu pa lahko najdeš tukaj.

Naše recepte lahko spremljaš na mojem Instagram profilu tukaj.

 

Ideja kako uporabiti ostanke božične večerje in pripraviti čisto novo jed.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

15 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:

za 4 porcije

Sestavine:

  • 4 pečeni lososovi fileji
  • 100 g masla indijskih oreščkov 
  • 200 ml vode
  • 100 ml kokosovega mleka iz pločevinke
  • 100g naribanega edamca 
  • olivno olje za praženje
  • 1 večja čebula
  • 5 strokov česna
  • sol in poper
  • pest mlade špinača
  • kuhan grah
  • kuhana priloga (riž)
  • naseklan peteršilj

Priprava:

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popražimo čebulo in česen.
  2. Ko čebula postekleni dodamo narezane suhe paradižnike v olju in pražimo še nekaj minut.
  3. V ločeni skodelici raztopimo maslo indijskih oreščkov z 200 ml vode in 100 ml kokosovega mleka iz pločevinke.
  4. Zmes zlijemo v ponev in mešamo dokler omaka ne zavre. Nato zmanjšamo ogenj.
  5. V omako dodamo riban sir, mlado špinačo, kuhan grah in solimo ter popramo po okusu.
  6. Kuhamo nekaj minut nato pa v omako dodamo pečene lososve fileje in posujemo s peteršiljem.
  7. Serviramo s kuhanim rižem in svežim peteršiljem.

Pa dober tek👩🏼‍🍳 Dajmo poskrbet, da odvečna hrana ne priste v smeteh ampak na našem krožniku.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Produkti ki vam bodo morda všeč
      Calculate Shipping
      Apply Coupon