Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Reciklirana pastirska pita

Reciklirana pastirska pita

December je mesec obloženih prazničnih miz, ko se z najbližjimi podružimo ob dobri hrani. Žal pa se prepogosto zgodi, da pripravimo hrane v izobilju, ki na koncu pristane v smeteh. Ampak temu nebi smelo biti tako..

V mesecu decembru so me k sodelovanju v projektu “Hrana na dobri poti” povabili iz Hofer Slovenija. V sodelovanju z njimi sem pripravila kar 4 recepte, ki vas bodo naučili kako med prazniki zmanjšati količino odpadne hrane.

To bomo skupaj storili tako, da bomo ostanke božičnih in silvestovih večerij spremenili v nove okusne obroke. Več o družbeno odgovornem projektu pa lahko najdeš tukaj.

Naše recepte lahko spremljaš na mojem Instagram profilu tukaj.

 

Ideja kako uporabiti ostanke božične večerje v čisto novi okusni jedi – reciklirani pastirski piti.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

10 minut + 30 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:

za 10 porcij

Sestavine:

  • 500 g pečenega mletega govejega mesa (ostanek večerje)
  • 200 g kuhane zelenjave (miks za francosko solato)
  • 500 g pire krompirja (ostanek od večerje)
  • 200 g ribanega sira Tilzist (JRP)
  • 400 ml paradižnikove omake
  • 50 ml mleka
  • 1 velika čebula
  • Sol in poper po okusu
  • ½ žličke timijana
  • ½ žličke rožmarina

Priprava:

  1. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popražimo čebulo.
  2. Ko čebula postekleni dodamo mleto goveje meso in na hitro popražimo.
  3. Zalijemo s paradižnikovo omako, začimbe, solimo ter popramo po okusus. Ker je meso že začinjeno doziramo začimbe po okusu.
  4. K omaki dodamo kuhano zelenjavo za francosko solato, ki nam je ostala.
  5. Omako nadevamo v velik pekač.
  6. Pire krompir prelijemo z mlekom, da ga nekoliko zmehčamo ter vmešamo polovico naribanega sira.
  7. Na mesno zmes nato dodamo dodelan pire krompir in posujemo z drugo polovico naribanega sira.
  8. Vse skupaj postavimo v pečico za 25 – 30 minut Dokler se sir lepo zapeče.
  9. Ko je pastirska pita pripravljena, jo pustimo počivati vsaj 20 minut, da se bo lažje narezala.
  10. Potem pa samo še uživamo v gurmanskem klosilu ali večerji.

Pa dober tek👩🏼‍🍳 Dajmo poskrbet, da odvečna hrana ne priste v smeteh ampak na našem krožniku.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon