fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PALAČINKE POLNJENJE S CHIA MARMELADO

PALAČINKE POLNJENJE S CHIA MARMELADO

Nova ideja za nedeljski zajtrk, ki bo navdušil celotno družino! 

Le kdo ne mara palačink? Verjamem, da v kolikor si se znašel/-a na mojem blogu, potem jih zagotovo obožuješ tako kot jaz. Zato imam zate danes idejo za malo drugačene palačinke kot jih še ni bilo na mojem blogu. Današnje palačinke so polnjene z našo novo jagodno chia marmelado, po vrhu pa prelite še z jagodnim namazom! Yummy!

Palačnike so odličen in polnovreden zajtrk, ki vas bo zagotovo nasitil za dlje časa, saj vsebuje ogromno vlaknin in beljakovin. Priprava pa je kot vsi zajtrki za tem profilu res preprosta in zahteva minimalno truda. Z Uršo obljubive, da se izplača recept poskusiti.

Recept je tokrat pripravila moja foodie prijateljica Urša, ki na Instagramu ustvarja pod profilom @firstaid_fit.

Jagodna chia marmelada je izdelana v Sloveniji, iz kar 88g sadja na 100g marmelade!

 

Jagodna chia marmelada Breakfast Club je:

  • brez dodanega sladkorja
  • primerna za vegane
  • 100% naravna
  • iz le 3 sestavin
  • izdelana v Sloveniji
  • močnega okusa po jagodah!

 

Več idej kako uporabiti jagodno chia marmelado najdete na mojem blogu, v iskalnik vpišite “chia marmelada” in vse ideje boste imeli na dlani!

RECEPT JE PRIPRAVILA: URŠA IVANUŠ

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 6-8 palačink

Sestavine za palačinke:

  • 50g jagodne tsampe
  • 20g kokosove moke
  • 100g skyra
  • 1 jajce
  • 1 beljak (cca 30g)
  • 100g mleka (rastlinsko ali navadno)
  • 1/2 čž pecilnega praška
  • ščep soli

DODATKI:

PRIPRAVA:

  1. Vse sestavine za palačinke dodamo v posodo in jih dobro premešamo, da dobimo enotno zmes.
  2. Ponev segrejemo na srednje visoko temperaturo in jo namastimo s kokosovim oljem.
  3. Na ponev dodamo veliko žlico pripravljene mase, ki jo oblikujemo v krog.
  4. Na sredo palačinke razporedimo 1 čajno žličko  jagodne chia marmelade, ki jo  “zapremo” oz prekrijemo s še nekaj mase in pustimo, da se zapeče.
  5. Ko se površina malenkost “izsuši”, palačinko obrnemo in popečemo še iz druge strani.
  6. Ponavljamo postopek dokler ne porabimo vse mase za palačinke. 
  7. Pečene palačinke polagamo eno na drugo, jih serviramo z jagodnim namazom in jih  za nekaj hrustljavosti posipamo z domačo granolo.
  8. Potem pa samo še uživamo v božanskem zajtrku ali brunchu. Pa dober tek!

Palačinke so naravnost fantastične in noro puhaste, da vsebujejo ogromno beljakovin pa je še dodaten +.

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino