fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Čičerikine “Cookie Dough” kroglice

Čičerikine “Cookie Dough” kroglice

Prav zdaj se najbrž sprašujete ” kaj sploh to je cookie dought?”, če dobesedno prevedemo v slovenščino hitro dobimo odgovor.. govorimo namreč o testu za piškote (točno o tistem testu govorimo, ki ga vedno krademo, še preden gre v pečico in nato nastanejo pregrešno dobri piškoti).  

Cookie Dough ali testo za piškote je trenutno velik hit v Ameriki in Veliki Britaniji ter drugod po svetu, kjer po ulicah množično ponujajo testo za pikote kar na “kepico” kot pri nas sladoled. Verjetno si mislite enako kot jaz… ah ti Američani, česa vse si ne bodo še domislili? Danes imam za vas veliko bolj zdravo verzijo ameriškega “cookie dough”, ki ne vsebuje transmaščob, preprostega sladkorja ter ne vsebuje glutena. 

 Te kroglice so odličen zdrav prigrizek za čez dan in pa odlično rešijo situacijo, ko pade “cuker” .

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 

ČAS PRIPRAVE: 25 minut za pripravo
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: 20 kroglic

Sestavine: 

  • 1 konzerva čičerike (400g)
  • 50g mandljeve moke
  • 50g datljev
  • 4 žlice arašidovega masla
  • 2 žlice medu ali drugega naravnega sladila (lahko dodaste manj/ več odvisno od okusa)
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 50 temne čokolade v koščkih
  • OPCIJSKO: za beljakovinsko verzijo dodaj eno merico vanilijevih proteinov
  • PRELIV: 40g temne čokolade in 20g kokosovega olja.


Priprava:

  1. Konzervirano čičeriko speremo, olupimo (odstranimo njen ovoj) ter jo damo v multipraktik. 
  2. Čičeriko dobro zblendamo.
  3. Med tem datlje za nekaj minut prelijemo z vročo vodo, da se zmehčajo.
  4. Nato v multipraktiku združimo še vse ostale sestavine razen čokoladnih koščkov in procesiramo tako dolgo, da dobimo gladko in enakomerno maso.
  5. V maso z nežnim mešanjem ali gnetenjem vmešamo še čokoladne kapljice.
  6. Maso preprosto oblikujemo v poljubno velike kroglice in pripravimo preliv
  7. Preliv: na vodni pari stopimo temno čokolado in kokosovo maslo ter mešamo dokler se čokolada in maslo popolnoma ne rastopita.
  8. Kroglice povaljamo v čokoladi in jih za 30 minut pustimo stati v hladilniku, šele nato jih serviramo.

Nasveti za pripravo in serviranje:

  • Kroglice lahko shranite v zmrzovalniku, kjer zdržijo vse do 3 mesece in jih pred zaužitjem le nekaj časa pustite na sobni temeraturi, da odmrznejo.
  • Za čokoholike priporočam še dodatek kakava v maso za kroglice.
  • Kroglice se odlično podajo kot dodatek k vanilijevemu sladoledu.
  • Ta recept lahko poolnoma prilagodiš svojemu okusu s tem, da uporabiš sestavine in najljubše dodatke. Opcij tukaj je neomejeno.
 

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino