fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina ob nakupu nad 40 eur! I BOŽIČNA KOLEKCIJA prihaja kmalu – 6.12.2022

POMARANČNI KOLAČ

POMARANČNI KOLAČ

Prazniki so tik pred vrati in tako se tudi pri meni začenjajo vrstiti ideje in recepti za praznične obroke in sladice.
Danes sem za vas pripravila prvi recept iz serije prazničnih receptov, ki jih lahko pripravite za prihajajoče praznike ali kar tako, da se posladkate tudi med čist navadnim delovnim tednom.
Priprava je namreč tako hitra in preprosta, da vam bo ta kolač zagotovo rešil sladico za nenapovedane obiske ali ko se vam bo zaluštalo nekaj sladkega. 

Prav tako boste ob pripravi te sladice umazali le eno posodo in pekač kar pa tudi nekaj šteje. Končni rezultat pa vas bo navdušil, saj je kolač noro puhast, mehak in sočen za kar poskrbi ena prav posebna sestavina.

 

 

Noro preprost recept za božanski in noro sočen pomarančni kolač te že čaka spodaj.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo + 45 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:
za 12 kosov

Sestavine za kolač:
  • 300 g grškega jogurta
  • 150 g bele pirine moke
  • 150 g bio prosene moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 130 g kokosovega olja, stopljenega
  • 120 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička sveže naribane pomarančne lupinice
  • 250 ml pomarančnega soka, sveže stisnjen
NADEV:
  • 200 g kremnega sira
  • pomarančna lupinica
  • med ali pomarančni sladkor, po okusu
  • nasekljani oreščki, poljubno 
PRIPRAVA:
  1. Kokosovo olje in sladkor penasto umešamo, dodamo jogurt in pomarančni sok.
  2. Ponovno premešamo.
  3. V skledo nasujemo proseno moko, belo pirino moko in pecilni prašek.
  4. Dobro premešamo in dodamo sveže naribano pomarančno lupinico.
  5. V namaščen pekač premera 18 cm nadevamo maso za pomarančni kolač.
  6. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 45 minut na 180 stopinj.
  7. Med peko pripravimo nadev iz kremnega sira, pomarančne lupinice in medu. 
  8. Ko je biskvit pečen, ga nekoliko ogladimo, premažemo s kremnim sirom in po želji okrasimo z nasekljanimi oreščki
  9.  Postrežemo še nekoliko toplega in samo še uživamo v vsakem grižljaju.
Pa dober tek! V kolikor vam je današnji recept všeč bom zelo vesela vašega komentarja in, da sam recept preizkusite tudi sami.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Produkti ki vam bodo morda všeč
      Calculate Shipping
      Apply Coupon