fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

VEGANSKI BOLOGNESE

VEGANSKI BOLOGNESE

Hejla, danes imam novo idejo za brez mesno in visoko vlakninsko kosilo 🙂

Prejšnji teden sem nakupovala v spletni prodajalni trgovine GUŠT, ki ima tudi fizično prodajalno v Domžalah. Ker trenutna situacija ni dopuščala, da bi se pri njih tudi fizično oglasila, sem to storila preko njihove lušne spletne prodajalne.

V receptu za omako sem uporabila vse glavne sestavine, ki sem jih dobila prav v njihovi prodajalni:

  1. GABARONI: Slovenske testenine iz 100% čičerikine moke
  2. ŠALŠA: slovenska paradižnikova omaka.
  3. RDEČA LEČA: iz ekološke pridelave.

Zraven glavnih sestavin, ki sem jih uporabila v receptu sem potrebovala še zelenjavo (čebula, korenje) in nekaj drugih osnovnih sestavin kot so paradižnikov koncentrat, rdeče vino, olivno olje, orehe,.. same preproste sestavine, ki jih zagotovo imate doma.

Tekstura orehov in leče bo dala omaki pravi “mesnat” občutek in verjamite, da bo jed navdušila tudi zagrižene mesojedce!

 

V kolikor se izogibaš mesnim izdelkom ali pa potrebuješ le idejo za zdravo in preprosto kosilo za katere imaš sestavine zagotovo že doma, je današnji recept kot nalašč zate.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 45 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 3-4 osebe

Sestavine: 

  • 1 čebula
  • 2 srednje velika korenčka (naribana)
  • 75g orehov
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • 100 g eko rdeče leče
  • 200g navadnega tofuja (lahko tudi izpustimo)
  • 1 dcl suhega rdečega vina (opcijsko)
  • 500 ml paradižnikove omake oz šalše
  • 3 jedilne žlice paradižnikovega koncentrata
  • 500 ml vode 

TESTENINE:

ZAČIMBE:

  • 2 žlički soli
  • 2 žlici tamari ali sojine omake
  • 1/2 žličke kajenskega popra
  • 2 žlički česna v prahu
  • 1/2 žličke kumine
  • 1/2 žličke bazilike
  • 1 žlička rdeče paprike 
  • 1/4 žličke muškatnega oreščka

PRIPRAVA:

  1. Orehe namakamo v vreli vodi dobrih 10 minut. Med tem časom bomo pripravili lečo in omako.
  2. Lečo dobro speremo pod tekočo vodo in skuhamo v  loncu vode, v katerega smo dodali pol žličke soli. Ko je kuhana odstavimo in odcedimo odvečno tekočino.
  3. V drug lonec dodamo žlico olivnega olja, na katerem prepražimo čebulo in naribano korenje. Dodamo odcejeno, kuhano lečo in odcejene orehe ter z rokami nadrobimo tofu na čim manjše koščke. Dodamo dve žlici tamari omake in vse skupaj pražimo 10 minut. 
  4. K omaki po želji dolijemo 100ml suhega rdečega vina. Nadaljujemo s praženjem, dokler alkohol ne izpari iz omake.
  5. Na tej točki dodamo paradižnikov koncentrat, paradižnikovo omako (šalšo), vodo in začimbe. Dobro premešamo.
  6. Nato lonec pokrijemo s pokrovko in kuhamo 20 minut (v kolikor imaste več časa svetujem vsaj 40 minut) na srednjem ognju. Vmes omako večkrat premešamo.
  7. Na koncu skuhamo poljubne testenine (sama sem uporabila čičerikine testenine, ki se kuhajo le 2 minuti). 
  8. Testenine serviramo na krožnik skupaj z vegansko bolognese omako in nasekljanimi orehi.

Pa dober tek želim!

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino