fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

KLASIČNE “crêpes” PALAČINKE

KLASIČNE “crêpes” PALAČINKE

Danes sem za vas pripravila res preprost recept za klasične palačinke, ki si jih lahko pripravite za kateri koli obrok v dnevu. 

Nevem za vas, pri nas doma vsi preprosto obožujemo klasične palačinke, ki jih namažemo z domačo marmelado ali kakšnim pregrešnim čokoladnim namazom.
 
Zato sem se odločila, da z vam delim svoj osnovni recept in kar dva nasveta, kako pripraviti res najboljše klasične palačinke, ki bodo zagotovo uspele.
 
Recept je sestavljen iz samih klasičnih sestavin, ki jih zagotovo že imste doma, zato hitro v kuhinjo in veselo na delo.

V receptu sem uporabila bio pšenišno durum moko.

Recept je nastav v sodelovanju s kmetijo Vila Natura, na kateri pridelujejo same bio dobrote in vam resnično priporočam, da naredite zalogo mok, kosmičev, domačih sokov in olja prav pri njih. Sama najraje uporabjam njihove moko, ki so sveže mlete na mlinu.

S kodo NEJA10 pa ob nakupu v njihovi spletni trgovini prihranite 10% vrednosti celotnega nakupa!

Moja skrivnost do popolnih in najbolj puhastih palačink je sveže mleta moka na mlin in pa radenska. Oba dejavnika sta zelo pomembna kadar govorimo o puhastih in božanskih palačinkah. 

Prav tako svetujem, da maso za palačinke pripravite in jo pustite stati vsaj 30 minut, kar bo dodatno poskrbelo za mehke in puhaste palačinke.

..pa pojdimo k pripravi!

 

 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut za pripravo in peko + 30 minut za počivanje
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 6 palačink

Sestavine: 

  • 160g bio pšenične durum moke
  • 2  jajca 
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 350ml mleka
  • 60ml gazirane vode oz radenske
  • ščepec soli
  • olje za peko


Priprava:

  1. V veliko posodo dodamo jajca in vanilijev sladkor ter ju penasto umešamo. 
  2. Dodamo mleko in radensko ter nadaljujemo z mešanjem.
  3. V drugo posodo stresemo moko in sol ter počasi ob stalnem mešanju prilivamo mokre sestavine.
  4. Maso dobro zmešamo, da nastane gladka masa brez grudic.
  5. Ponev za peko palačink segrejemo in namastimo z oljem (odvečno olje predlagam, da popivnajte s papirnato brisačko).
  6. Na ponev s pomočjo zajemalke zlijte maso in spečite palačinke. 
  7. Palačinke pečemo na eni tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni.
  8. Nato palačinko obrnemo in jo zapečemo še iz druge strani.
  9. Spečene palačinke zlagamo eno na drugo, saj tako postanejo še dodatno mehke.
  10. Posrežemo še tople z najljubšim namazom in svežim sadjem.

Te božanke palačinke bodo zagotovo postale tudi vaša jutranja razvada ob vikendih 🙂

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino