Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Robotski sesalnik

Robotski sesalnik

Sesanje! Nuja ali veselje? V vsakem primeru je opravilo preprosto nuja. Zame kot lastnico dveh kužkov pa tudi večkrat v enem dnevu.

Pri nas je sesanje nujno vsaj enkrat na dan, saj se nabere ogromno prahu, dlak, las in zaradi moje aktivnosti v kuhinji je tudi vsakodnevno nered. Posledica tega so tudi sestavine, ki pristanejo na tleh.

Pri meni je preprosta rešitev ta, da umazanijo za menoj sesa nekdo drug.. Robotskih sesalnikov je na trgu že ogromno, kako se odločiti za tistega pravega in koliko denarja investirat vanj pa je drugo vprašanje. 

Danes upam, da bom to dilemo razjasnila z novo blog objavo v kateri bom predstavila robotski sesalnik Irobot Roomba j7+ in robotski sesalnik in pomivalnik Irobot Roomba jk7+ ter ju primerjala.

V kolikor še ne veste, se konec leta selim v nov dom. Z Vitom sma postala ponosna lastnika svoje hiške v kateri se nama pridružita tudi kužka Iggy Pop in Lux. 

V ta namen raziskovanja najboljših pripomočkov za svojo hišo sem se odločila, da na svoj blog dodam novo kategorijo v kateri bom na mesečni bazi testirala razne pripomočke za nov dom, ki mi jih omogoča trgovina Harvey Norman. Testirala bom od aparatov za novo kuhinjo pa vse do pripomočkov za osebno nego v upanju, da moj zapis pride še prav tudi tebi.

Iz trgovine Harvey Norman so mi v test poslali robotski sesalec IROBOT ROOMBA j7+ (j7558), ki ga najdete na linku tukaj.

iRobot se predstavi: iRobot razvoj je usmerjen k avtonomiji robotov. Zato roboti iRobot že dolgo niso več samo pomočniki pri delu, ampak nas pri delu lahko suvereno zamenjajo. To še posebej velja za robota Roomba j7+. 

Nobenih priprav tal, priprav robota. Ko enkrat nastavimo zemljevid, željeno moč sesanja v posameznih sobah, morda to še povežemo z Braavo m6 – od tam naprej, samo še uživamo v čistih tleh – do 60 dni.

Čistilna tehnologija;

Pokazala/povedala bi za patentiran 3-stopenski sistem čiščenja. Dvojni, gumijasti krtači in avtomatsko prilagodljiva čistilna glava, v katero sta vpeti krtači. Krtači se vrtita ena nasproti druge – prva smeti rahlja, druga smeti dviguje iz tal proti košku. Na krtačo se ne napletajo lasje in dlake hišnega ljubljenčka, kar za uporabnika pomeni manj dela s čiščenjem krtač. S svojo patentirano Dirt Detect tehnologijo poskrbi, da se bolj umazanim tlom posveti dlje časa – npr. okrog mačjega stranišča, kjer z enim ali z dvema prehodoma robot ne bi mogle pobrati ves pesek – zato se tam z gibi naprej in nazaj zadrži dalj časa, dokler tla niso čista. V košku je vgrajen visoko učinkovit filter, ki zadrži do 99% vsega prahu v velikosti do 1 mikrona. Robot košek samodejno sprazni v 4-slojno vrečko, ki se nahaja v polnilni postaji s samodejnim praznjenjem, zato prah ne uide nazaj v zrak niti med praznjenjem koška, ali ob menjavi vrečke. Vrečka zadrži smeti do 60 dni.

iRobot OS – programska oprema;

V robotu Roomba j7+ je najnaprednejša programska oprema. Robot se prostora ves čas uči in se mu prilagaja. V praksi to pomeni, da med prvimi sesanje izriše mapo stanovanja, ko je mapa pripravljena, vas pozove da jo uredite. Robot že sam predlaga, kje so mejniki posameznih sob, vendar pa lahko te uredimo tudi poljubno. Ko so sobe pravilno razmejene, jih označite – npr. dnevna soba, jedilnica, spalnica. Znotraj posameznih sob lahko vstavite tudi prepovedane cone (npr. okrog skledic z vodo hišnega ljubljenčka) in cone čiščenja (npr. pod jedilni mizi). Prepovedane cone robotu preprečijo polivanje vode. Cone čiščenja pa robotu omogočajo, da po večerji posesa samo pod jedilno mizo. Oboje cone robot sčasoma predlaga tudi sam, vendar pa zato potrebuje kar nekaj čiščenj. Zapomni si do 10 takih zemljevidov.  Prednost robota j7/j7+ je v tem, da prepoznava razne objekte in se jim izogne. Npr. nogavice, kabli, morebitna »potička« pasjega ljubljenčka, skledice, igrače hišnega ljubljenčka, nahrbtniki….itd. niso več v nevarnosti, da jih bi robot j7 posesal. Preko programske opreme iRobot OS se  robot ves čas posodablja in pridobiva nove funkcionalnosti. Robota lahko upravljamo preko aplikacije iRobot HOME, ali s pomočjo glasovnih asistentov Google, Alexa ali Applove Siri.

V trgovini Harvey Norman lahko nadete široko ponudbo robotskih sesalnikov znamke Irobot. Preglejte njihovo ponudbo tukaj.

Nov dom, bo zame predstavljal popolnoma nov začetek, zato se še za tako malo odločitev dobro pozanimam pred samim nakupom.

 NEJA GRIl

KONČNA OCENA: 

V lasti imam čisto prvi model robotskega sesalnika Irobot in morem priznati, da je razloka več kot občutna z novim modelom j7+, ki je bil pri meni na testu. 

Tehnologija je v zadnjih letih močno napredovala in priznam, da mi je bil kar velik preskok iz uporabe manualnega gumba za start in tega novega, katerega upravljaš popolnoma preko aplikacije na telefonu.

Najbolj me je navdušilo kako dobro sesalec dejansko posesa in to, da ima funkcijo samočiščenja na polnilni postaji.

Pri robotskem sesalniku mi je zelo pomemben tudi sam izgled in dizajn nad katerim sem pri Roombi j7+ popolnoma navdušena.

Kot lastnica dveh kužkov, sem se odločila da bo nov robotski sesalnik prva stvar katero bom investirala za nov dom. 

 

Robotski sesalnik in pomivalec IROBOT ROOMBA COMBO j7+ (c7558)

Iz podjetja Harvey Norman so mi v test poslali najnovejši model iRobot Roomba Combo j7+, ki sem ga seveda takoj stestirala in mi je že pomagal na hišk, da sem se sama lahko posvetila drugim opravilom. Kako mi je olajšal delo pa si lahko ogledaš tukaj.

Gre za popolnoma nov in revolucionaren izdelek katerega moto se glasi: “Vse to počne, da vam nebi bilo treba storiti ničesar”. 

Znamka iRobot je znana po tem, da je vodilna na področju robotskih sesalnikov, ampak tokrat so naredili revolucijo. Vrhunskemu robotskemu sesalniku so dodali še možnost pomivanja talnih površin

Iskreno me je sesalnik popolnoma navdušil, saj nisem pričakovala, da bo tako učinkovito vzdrževal red in čistočo talnih površin brez moje pomoči. 

Sesalnik je izredno preprost za uporabo. V posodo za vodo le to dolijem, preko aplikacije na telefonu pa ga usmerjam na daljavo. Kadar pa skočim po opravkih pa nemoteno nadaljuje svoje delo. 

Najbolj mi je pa všeč funkcija “Dirt Detect®”, kar pomeni, da robotski sesalnik samodejno zazna najbolj umazane kotičke v hiši ali stanovanju ter zanje vključi program temeljitega čiščenja. Noro!!

Primerjava robotskih sesalnikov iRobot j7+ in iRobot Combo j7+:

Spodaj bom podelila primerjavo funkcij, ki so meni osebno pri izbiri robotskega sesalnika pomembne in povedala za kateri robotski sesalnik bi se odločila. 

 • Oba sesalnika sta vizualno res dovršena, razlikujeta se le po posodi za vodo in krpo za brisanje (Combo jo ima za mokro čiščenje medtem ko j7+ pa ne). 
 • Oba sesalnika sta pametna in zaznavata ovire, ter zaznavata umazanijo.
 • Oba sesalnika lahko upravljaš preko aplikacije iRobot.
 • Pri kombiniranem robotu, me je funkcija brisanja tal čisto navdušila. Pri navadnem model iRobot j7+ pogrešam to funkcijo.
 • Razlika v ceni je cca 250 eur, menim da če si v nakupu robotskega sesalnika in ti je brisanje tal res mučno opravilo (tako kot meni), ti močno priporočam da izbereš iRobot Combo j7+.

Skratka oba robota sta vrhunska s tem, da ima iRobot Combo še eno veliko nadgradnjo, ki je zame osebno res pomembna in to je, da sesa in briše hkrati. 

Kar pomeni, da meni praktično ni potrebno skrbeti za čista tla in se v tem času raje posvetim kateremu drugemu opravku v hiši ali pa čas izkoristim za sprehod ali dober trening. 

Če bi se morala odločiti le za enega, bi to bil iRobot Combo j7+.

Nove objave in vsebine na temo doma in opremljanja pa že najdete na mojem Instagram profilu @everyday_breakfast_club.

Objavo sponzorira Harvey Norman. V komentarju zapiši ali meniš, če je sesalnik prestal test in se bom za njegov nakup tudi odločila? 

Napiši komentar

Izberite izdelek
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
  Produkti ki vam bodo morda všeč
   Calculate Shipping
   Apply Coupon