fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

PIRIN KRUH S SEMENI

PIRIN KRUH S SEMENI

Danes z vami delim nov recept za res preprost pirin kruhec brez kvasa, ki vas bo tako navdušil, da nikoli več ne boste posegli po kupljenem!

Danes z vami po dolgem času delim nov “droživet” recept za res preprost pirin kruh s semni. Ne dolgo nazaj, sem namreč ponovno začela peči svoj kruh z drožmi in mislim, da sem se ponovno zaljubila v proces in seveda končni izdelek peke svojega kruha.

Recept je nastal v sodelovanju z ekološko kmetijo Vila Natura, na kateri pridelujejo same bio dobrote in vam resnično priporočam, da si pri njih naredite zalogo mok, kosmičev, domačih sokov in olja.

 Za današnji recept sem uporabila njihovo pšenično belo moko in pirino moko ter njihova lanena in sončnična semena. V kolikor želite narediti polnozrnat kruh ali pa navadnega belega, pa lahko brez problema polbelo moko zamenjate.

Pri peki kruha je zelo pomembna sveže mleta in kavitetna moka, za kar pa na kmetiji Vila Natura zagotovo poskrbijo.

 

Danes z vami delim svoj recept za pirin kruh s semeni!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 24 ur za fermentacijo +  40 minut za peko 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 toast kruh

Sestavine: 


Priprava:

  1. V posodo natehtamo belo in pirino moko, ki ji prilijemo vodo ter dobro pregnetemo, da dobimo enotno zmes. Pustimo stati 30 minut.
  2. Po 30 minutah v posodo dodamo sol in aktivne droži, ki jih s prsti nežmo vtremo v testo. 
  3. Nato sledi 10 minut gnetenja (testo se bo lepilo vendar naj vas to ne prestraši, samo pogumno nadaljujte).
  4. Testo neprodušno pokrijemo in ga pustimo stati 10 minut.
  5. Po 10 minutah testu dodamo sol in ponovno gnetemo 10 minut.
  6. Pustimo vzhajat 6 ur na sobni temperaturi, nato pa oblikujemo hlebček, ki ga postavimo v pomokan model za peko kolača in neprodušno zapremo ter postavimo čes noč v hladilnik.
  7. Naslednji dan je čas, da spečemo kruh. Pred peko pečico segrejemo na 170 stopinj in na poden pečice posatvimo posodo z vodo (vodno kopel).
  8. Preden gre testo v pečico rada zarežem svoj hlebec in tako določim, kjer bo ob peki testo popokalo. 
  9. Kruh pečemo prvih 10 minut na 220 stopinjahi, nato pa znižamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo kruh nadaljnih 20 minut brez pokrova.
  10. Kruh hladimo na stojalu z rešetkami vsaj 30 minut preden v njega tudi zarežemo (preverjeno najtežji del).
  11. Šele nato ga narežemo ter postrežemo še nekoliko toplega.
  12. Pa dober tek!

IDEJA ZA SERVIRANJE: Svež kruh se odlično poda z domačnim namazom iz sončničnih semen, vloženega zelja in svežega peteršilja. 

Ni ga čez domače pripravljen kruh in namaz, ki ga potem še z večjim veseljem in ponosom postrežeš svoji družini, prijateljem ali pa v dobrotah uživaš kar sam/-a.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino