fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

KAVNI MUFFINI

KAVNI MUFFINI

Si velik ljubitelj kave in slaščic? Potem si na pravem naslovu, današnji recept je prvi izmed gostujočih receptov, ki ga je pripravila moja “foodie” prijateljica Nina Zorčič.

Če še ne poznaš Nine, naj povem, da sva se z Nino spoznali pred kratkim in naju je povezala ljubezen in veselje do priprave hrane. Nina je ena izmed mojih najljubših fotografinj hrane, saj so vse njene fotografije vedno popolne. Nina ima zelo uspešen Instagram profil in svoj blog, ki si ga lahko ogledaš tukaj.

In, ker je Nina z mojo DOMAČO KAVO (hišno mešanico) ustvarila sladico in nore fotke, sem jo seveda pocukala če lahko njene fotke in recept delim tudi na svojem blogu. 

 

Nina, je z našo domačo kavo ustvarila čokoladno-kavne muffine oz “mocha cupcakes”!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NINA ZORČIČ

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut za pripravo + 18 minut za peko
ZAHTEVNOST: rahlo zapleteno
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 ponvico

Sestavine za 16 cupcakov:

  • 190g bele pšenične moke tip 500
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička soda bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke cimeta
  • ščep muškatnega oreščka
  • 1,5 jedilne žlice instant kave v prahu
  • 110g sladkorja
  • 50g olja
  • 85g mleka
  • 118g tople Domače kave: Hišna mešanica  
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička vanilje

Sestavine za kavni frosting

  • 125g masla, sobna temperatura, narezan na kocke
  • 200-220g sladkorja v praha
  • 1/4 čajne žličke vaniljeve arome
  • 1/2 jedilne žlice instant kave v granulah
  • 1/2 čajne žličke vroče vode
 


Priprava:

  1. Pečico segrejte na 175 stopinj.
  2. V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, cimet, muškatni orešček, instant kavo in sladkor.
  3. V ločeni posodi zmešajte jajce, olje, vanilijo, kavo in mleko.
  4. Mokre sestavine primešajte suhim, zmešajte, da se vse poveže – masa bo tekoča, ampak takšna mora biti.
  5. Maso enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko in pecite 18 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.

Priprava kavnega frostinga

  1. Kavo in vodo zmešajte v posodici in počakajte, da se popolnoma ohladi. Topla kava lahko stopi maslo in potem frosting ne bi obdržal lepe oblike.
  2. Maslo kremasto vmešajte z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom. Ko je maslo res lepo kremno postopoma dodajajte sladkor v prahu. Ko je sladkor v celoti dodan in lepo vmešan, brez grudic, kremast in mazljiv, dodajte vanilijo in 1 jedilno žlico HLADNE kavne mešanice. Dobro premešajte, da dobite gladko kremno testuro.
  3. Kremo predevajte v vrečko za pipetiranje in okrasite svoje cupcake.
  4. Po želji lahko po vrhu posujete s kavo ali kakavom in dodate kavna zrna

Muffini so noro sočni, rahli in zelo aromatični. Preproto morate jih pripraviti in se o njihovi odličnosti prepričati kar sami.

Komaj čakam, da tudi sama spečem mocha cupcakese po Nininem receptu, zgledajo NORO OKUSNI in SOČNI!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino