fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

FRENCH TOAST ROLICE z jabolki

FRENCH TOAST ROLICE z jabolki

Hejla, danes imam za vas novo idejo za prav poseben in rahlo drugačen zajtrk. No lahko pa tudi kot zdravo malico ali lahko večerjo. 

Pri nas vsi obožujemo french toaste oz. šnite, tokrat pa sem jih pripravila na nekoliko drugačen način in sicer v obliki french toast rolic, ki sem jih nadevala z božanskimi, rahlo karameliziranimi jabolki, prelila pa s svežim prelivom iz kremnega sirčka. Nad rezultatom in okusom sem bila čisto navdušena, zato vam močno priporočam, da recept preizkusite tudi sami.

Glavna zvezda današnjega recepta je izdelek “lean meal” znamke Sunwarrior. Izdelek velja za popolnovredno ekološko, rastlinsko mešanica za pripravo nadomestka obroka z okusom piškotka in cimeta.

Jaz pa nebi bila jaz, če nebi malo eksperimetirala iz iz samega izdelka pripravila tudi kaj drugega kot le smuti. 

No, da nebo kdo mislil, še vedno mi ta izdelek večkrat priskoči na pomoč, ko nimam časa za pripravo zajtrka ali malice na poti. Zraven tega pa naj poudarim, da so vsi izdelki znamke Sunwrrior moja prva izbira, saj so iz res kvalitetnih sestavin, me ne napihnejo in po vrhu vsega res odličnega okusa.  Moj najljubši izdelek je zagotovo Lean meal z okus “Snickerdoodle” oz piškotek, katerega sem tudi uporabila v današnjem receptu.

Da boste lahko izdelke od Sunwarrior tudi sami preizkusili, pa sem vam uredila tudi kodo za popust, ki vam bo prinesla 10% popust na vse izdelke znamke Sunwarrior iz spletne trgovine Super hrana. Koda: BREAKFAST1

 

Lean meal od Sunwarriorja doda našim french toast rolcam nežen okus po cimetovih piškotih, da o vseh vitaminih in mineralih sploh ne govorim.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 porcijo

Sestavine:

JABOLČNI NADEV:

  •  3 majhne jabolke
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička kokosovega sladkorja
  • 50ml vode

PRELIV IZ KREMNEGA SIRČKA:

  • 100g kremnega (veganskega) namaza ali kokosove smetane
  • agavin sirup po okusu
  • 20ml ovsenega mleka

PRIPRAVA:

  1. JABOLČNI NADEV: Jabolka operemo pod tekočo vodo, jih izkoščičimo in narežemo na čim manjše koščke. Jabolka stresemo v kozico, dodamo cimet, kokosov sladkor in vodo ter kuhamo nekaj minut. Kuhamo tako dolgo dokler se jabolka ne zmehčajo, voda pa popolnoma izhlapi.
  2.  Med kuhanjem jabolčnega nadeva pripravimo toaste, ki jih bomo kaseneje napolnili z jabolčnim polnilom.
  3. Toast pripravimo tako, da najprej odrežemo robove in nam ostane samo mehka sredica, ki jo s pomočjo kuhinjskega valjara sploščimo v tanke rezine.
  4. V skodelico dodamo mleko, koruzni škrob, cimet in merico “lean meal”-a od Sunwarrior. Vse skupaj dobro premešamo in damo na stran.
  5. Razvaljano rezino toast nadevamo z jabolčnim polnilom in jo tesno zavijemo, da nam polnilo ne bo uhajalo iz sredine.
  6. Postopek ponavljamo, dokler ne zvijemo vseh rezin toasta.
  7. Na kuhalnik pristavimo ponev in jo dobro segrejemo. V ponev dodamo kokosovega masla in z njim namastimo celotno površino ponve.
  8. Pripravljene rolice potopimo v mlečno zmes in jih popečemo na segretem kokosovem maslu.
  9. Rolice med peko obračamo, da se zlato rjavo zapečejo iz vseh strani, jih poberemo iz ponve in serviramo na krožnik.
  10.  PRELIV: Preliv iz kremnega sirčka pripravimo tako, da v posodici skupaj zmešamo vse navedene sestavine za preliv. Priporočam, da ovseno mleko in agavin sirup dozirate glede na željeno konsistenco in sladkobo samega preliva.
  11. PREDLOG ZA SERVIRANJE: Rolice postrežemo še tople z dodatnim jabolčnim nadevom, svežimi figami in prelijemo s prelivom iz kremnega sirčka.
Sladke rolice si lahko privoščimo za zajtrk ali večerjo, odlične pa so tudi kot posladek po kosilu. Pa dober tek! 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino