fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

GRANOLA KROFKI

GRANOLA KROFKI

 

Granola krofki z okusom temne čokolade in arašidovega masla so nastali po navdihu moje najljubše domače granole, ki jo najdeš tudi v moji trgovinici!

Če vam svetujem, da preizkusite katerega koli izmed mojih receptov, je to današnji recept za zdrave mini granola krofke, ki so narejeni iz ovsene moke in ne vsebujejo dodatne maščobe ter dodanega sladkorja.

Lahko verjamete, da so današnji granolini krofki zdravi, brez maščobe in sladkorja? Jaz komaj verjamem, da mi je uspelo ustvariti tako dober recept brez nepotrebnih kalorij iz maščobe in sladkorja! 

 

Navdih za današnji recept sem dobila v svojem izdelku: DOMAČA GRANOLA z okusom temnen čokolade, arašidovim maslom in še več arašidi. In okus je bil noro dober, močna temna čokolada v kombinaciji z arašidovim maslom in slamini praženimi arašidi vas bo res navdušila. Tako, v receptu kot sama granola!

 

Recept vas bo pustil polnih ust!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo + 8 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 10 krofov

Sestavine: 

  • 150g ovsene moke (ali zmletih ovsenih kosmičev)
  • 50g domače granole z okusom temne čokolade in arašidovega masla
  • 100ml ovsenega napitka (ali katerega koli drugega mleka)
  • 50g mletih arašidov
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • 50g stopljene temne čokolade brez sladkorja
  • 100ml ovsenega napitka
  • 75g eritritola (ali drugega sladila)
  • 40g kakava v prahu
  • 2 jajci
  • ščepec soli

PRELIV:

  • 50g arašidovega masla
  • 50g temne čokolade brez sladkorja
  • 50g domače granole z okusom temne čokolade in arašidovega masla
 


Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj in med gretjem pripravimo maso.
  2. Maso pripravimo tako, da v posodo najprej stresemo ovseno moko, granolo, mlete arašide, sol, kakav v prahu, pecilni prašek in sodo bikarbono ter z metlico vse sestavine dobro premešamo.
  3.  V ločeno posodo ubijemo jajca in jih penasto umešamo z eritritolom. Nato prilijemo mleko, vanilijo, arašidovo maslo in stopljeno čokolado.
  4. Mokre sestavine primešamo k suhim in jih narahlo premešamo. 
  5. Dobro naoljimo modelčke za mini krofkem (jaz uporabljam model od MakeSome Sweets) in jih do vrha napolnimo z maso.
  6. Krofke pečem 8-10 minut na 180 stopinj. S pomočjo zobotrebca vedno preverim ali so ti pečeni. V kolikor se na njega ne prime surovo testo je le to pečeno.
  7. Ko so krofki pečeni, počakamo da se nekoliko ohladijo.
  8. Ko so ohlajeni jih namočimo v stopljeno čokolado z arašidovim maslom (po potrebi dodajte 1 žlico kokosovega olja, različna arašidova masla so namreč različno mastna in gosta) in posujemo z domačo granolo.

NOM NOM! Kdo bi krof ali dva ali tri?

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino