fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina ob nakupu nad 40 eur! I BOŽIČNA KOLEKCIJA prihaja kmalu – 6.12.2022

Domači gyoza cmoki

Domači gyoza cmoki

Recept za domače gyoza cmočke mogoče res zahteva kakšno minutko dela več, ampak ne se ustrašit! Še vedno gre za preprost recept iz osnovnih živil, ki jih zagotovi že imate pri roki.
Sicer Kitajske še nisem obiskala, si pa z vsakim obiskom kitajske restavracije privoščim eno porcijo gyoza zmočkov (če jih le imajo na meniju). Zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj jih bom pripravila tudi sama. 

Ko sem v spletni trgovini ChefBruni.si, kamor se zmeraj znova vračam po nakupu svojih kuhinjskih pripomočkov, zasledila da so v ponudbo dodali tudi posodo za kuhanje na pari iz bambusa, sem vedela da je to znak, da cmočke pripravim tudi sama.

 

 

Domači gyoza cmočki iz domačega testa in nadevom iz mletega mesa vas bo zagotovo navdušil!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 
ČAS PRIPRAVE: 90 minut 
ZAHTEVNOST: srednje zahtevno
ŠTEVILO PORCIJ:
za 4 osebe
Sestavine za Testo: 
  • 170 g bele moke
  • 100 ml vroče vode
  • 20 g koruznega škroba
Sestavine za NADEV:
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 3 mlade čebule
  • 20 ml sojine omake
  • 30 ml balzamičnega kisa
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 žlička popra
Dodatno:
  • čili omaka 
  • sezam
  • mlada čebula
PRIPRAVA:
  1. Začnemo s pripravo testa tako, da v skledo zmešamo moko, koruzni škrob in prelijemo z vročo vodo. Na hitro premešamo, nato pa zmes gnetemo 10 minut. Lahko uporabimo tudi kuhinjskega robota. 
  2. Ob dobljani prožni gmoti testa, skledo v kateri smo gnetli pokrijemo in pustimo počivati 45 minut. Med tem časom pripravimo nadev.
  3. Nadev pripravimo tako, da v ponev dodamo žlico olivnega olja in na njej popražimo mlado čebulo, ki smo jo olupili in narezali na majhne kolobarje.
  4. Ko čebula postekleni, dodamo mleto mešano meso, sojino omako, balzamični kis, sladkor in poper. Vse skupaj pražimo 20 minut. 
  5. Testo je sedaj pripravljeno. Testo sedaj razvaljamo na pomokani kuhinjski površini in s pomočjo kozarca pripravimo majhne krogce testa. 
  6. Dobiti moramo vsak 30 – 35 krogcev. Odvisno od velikosti vašega kozarca. 
  7. Krogce sedaj napolnimo s pripravljenim nadevom in robove namažemo z vodo. 
  8. Krogce previdno zavijemo in konce zlepimo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. 
  9. V wok ali veliko ponev sedaj nalijemo vodo, vanjo potopimo posodo iz bambusa za kuhanje na pari in vsako nadstropje obložimo s papirjem za peko na katerega zložimo cmočke enega polek drugega. Pazimo, da se med seboj ne dotikajo. 
  10. Cmočke na pari kuhamo 10 minut.
  11. Ko so kuhani jih takoj postrežemo skupaj z domačo ali kupljeno čili omako, sezamom in dodatnimi kolobarji mlade čebule.
  12. Potem pa samo še uživamo v pripravljenem obroku!
Pa dober tek! Za lažjo predstavo priprave domačih gyoza cmočkov pa te vabim k ogledu video recepta, ki ga najdeš na mojem

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    Produkti ki vam bodo morda všeč
      Calculate Shipping
      Apply Coupon