fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

DOMAČ TOAST

DOMAČ TOAST

Danes z vami delim nov recept za res preprost domač toast, ki vas bo tako navdušil, da nikoli več ne boste posegli po kupljenem!

Danes z vami delim nov recept za res preprost domač toast, ki vas bo tako navdušil, da nikoli več ne boste posegli po kupljenem. Za toast potrebujete same osnovne sestavine in nekaj časa. To, da vam bo toast popolno uspel, tudi v primeru, da nimate veliko izkušenj s peko pa vam garantiram.

Recept je nastal v sodelovanju z ekološko kmetijo Vila Natura, na kateri pridelujejo same bio dobrote in vam resnično priporočam, da si pri njih naredite zalogo mok, kosmičev, domačih sokov in olja. 

Za današnji recept sem uporabila njihovo pšenično polbelo moko. V kolikor želite narediti polnozrnat kruh ali pa navadnega belega, pa lahko brez problema polbelo moko zamenjate.

Pri peki kruha je zelo pomembna sveže mleta in kavitetna moka, za kar pa na kmetiji Vila Natura zagotovo poskrbijo.

 

Danes z vami delim osnovni in recept reprost in najboljši domač toast, kar sem jih jedla!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 2 uri +  40 minut za peko 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 1 toast kruh

Sestavine: 

  • 500 g bio pšenične polbele moke od Vila Natura 
  • 250 ml vode
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica medu ali sladkorja
  • riževa moka za pomokanje (ali katera koli brezglutenska)
  • maslo (za namastitev pekača)


Priprava:

  1. V posodo natehtamo moko, kateri primešamo sol in suhi kvas. Suhe sestavine zmešamo in izdolbemo luknjo.
  2. Vodo segrejemo in ji primešamo žlico medu. Mešanico zlijemo k moki (v luknjo, ki smo jo izdolbli) in vse skupaj na hitro zmešamo nato pa maso dobro pregnetemo.
  3. Gnetemo 5 minut in dobljeno testo pustimo počivati dve uri nato pa oblikujemo hlebček in ga položimo v namaščen pekač za kruh (toast).
  4.  V pekaču ponovno vzhajamo toast še nadaljnih 30 minut.
  5. Med tem časom segrejemo pečico na 175 stopinj v kateri po vzhajanju pečemo naš kruh 30 minut na 175 stopinj.
  6. Nadaljnih 10 minut pa zvišamo temperaturo na 220 stopinj, da se skorja nekoliko zapeče.
  7. Pečen kruh ohladimo in ga šele nato narežemo ter postrežemo še nekoliko toplega skupaj z maslom in tuninim tatarjem (recept za tunin tatar, najdeš tukaj).

NASVET: Če nimate podolgovatega pekača lahko kruh spečete na pladnju.

Zakaj bi kupovali toast, ko pa lahko pripravimo svojega, ki je izredno preprost in noro okusen!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino