Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

CHEESECAKE brez sladkorja

CHEESECAKE brez sladkorja

Enostavna in noro okusna sladica, ki bo po okusu očarala prav vse prisotne na praznovanju!

 

Cheesecake je zame ena taka sladica, ki mi zmeraj reši “rit” ko dobim ne napovedane obiske ali pa kdo od bližnjih praznuje rojstni dan. Takrat pride v poštev ta recept za osvežilni cheesecake, ki je zelo enostaven za pripravo in noro okusen.

 

Tokrat sem pripravila cheesecake, ki vsebuje le naravno prisotne sladkorje iz jagod in figove marmelade ostala torta pa je brez dodanega belega sladkorja. Sladkala sem jo namreč z eritritolom in belo čokolado Torras, ki ne vsebuje sladkorja.

Nevem ali sem že povedala, da nisem velika ljubiteljica sladkih tort z ogromno sladkorja. Ampak cheesecake ali sirčkovo torto pa naravnost OBOŽUJEM!

 

Cheesecake velja za mojo najljubšo poletno sladico, ki jo zmeraj pripravim po današnjem receptu, zamenjam samo dodatke sadja, glede na sezono.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE: 20 minut + 60 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:
za 12 kosov

Sestavine za piškotno dno: 

  • 200g pepito keksov brez sladkorja
  • 90g masla 
  • 60g eritritola

SESTAVINE ZA KREMO:

  • 4 jajca
  • 600g kremnega sira
  • 200g kisle smetane
  • 80g bele čokolade Torras brez sladorja
  • 50g eritritola
  • 1 žličko vanilijevega ekstrakta
  • 150g narezanih jagod
DODATKI:

PRIPRAVA:

  1. Priprava piškotnega dna: Pepito kekse zdrobimo v multipraktiku in jim nato dodamo eritritol in maslo sobne temperature. 
  2. Z rokami dobro pregnetemo, da se vse sestavine dobro povežejo med seboj.
  3. V pekač za torte premera 23cm nasipamo vse sestavine za piškotno dno in jih s pomožjo kozarca močno potisnemo ob dno.
  4. Pekač postavimo v predhodno segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut.
  5. Priprava kreme: V veliko posodo dodamo kremni sir, kislo smetano, eritritol in stopljeno belo čokolado. Z ročnim mešalnikom ali metlico nato mešamo 2 minuti.
  6. Nato ob počasnem miksanju dodajamo postopno eno po eno jajce in počasi mešamo še nekaj minut dokler ne dobimo res gladke mase.
  7. Polovico mase sedaj zlijemo na pečemo in nekoliko ohlajeno piškotno dno, dodamo narezane jagode ter preostalo polovico mase. Nato pa vse skupaj postavimo nazaj v pečico za 50 minut na 160 stopinjah.
  8. POZOR! Med peko večkrat preverite temperaturo pečice, saj se lahko cheesecake na preveliki temperturi preveč napihne in zato poči. Če se tora začne dvigovat, odprtie vrata pečice in s tem nekoliko ohladite pečico.
  9. Ko je torta pečena jo ohladimo na sobno temperaturo in postavimo v hladilnik čez noč.
  10. DEKORACIJA: Naslednji dan sledi dekoriranje torte. Uporabite lahko karkoli, sama sem tokrat dodala figovo marmelado, kokosov čips, belo čokolado in limetino lupinico za še več svežine.

Video posenetek priprave si lahko ogleš tukaj!

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon