fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

BUČNI PIŠKOTI

BUČNI PIŠKOTI

 

Vsako poletje komaj čakam sezono moje najljubše zelenjave: zelenih bučk! Tudi letos jih nisem pekla le na žaru, pač pa tudi uporabila v receptu za piškote.

Sedaj se zagotovo sprašujete kaj delajo bučke v piškotih in moj odgovor je čisto preprost. Bučke, dajo mojim piškotom sočnost, jim povečajo hranilno vrednost, dodajo vlaknine in na račun njene vodnatosti mi v piškotih ni potrebno uporabiti dodatnega olja. 

Bučne piškote si lahko brez slabevesti privoščim kadarkoli v dnevu. Za zajtrk, malico ali ko se mi zalušta kaj sladkega. Z dodatkom jogurta in kakšnega kosa sadja so lahko piškoti polnovreden obrok. 

Te piškote preprosto morate poskusiti v koliko imate na vrtu ogromno zelenih bučk, ki jih je potrebno porabiti!

 

Polnovredni piškoti z bučnimi semeni in zeleno bučko bodo popestrili vaše piškote in jim dodale ogromno vlaknin.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 15 minut peke
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 12 piškotov 

Sestavine:

  • 50g bučnih semen 
  • 100g drobnih ovsenih kosmičev
  • 100g naribane zelene bučke
  • 50g kokosovega sladkorja ali drugega sladil
  • 50g arašidovega masla
  • 2 jajca 
  • ščepec soli
  • 50ml rastlinkega napitka (sama sem uporabila ovseno mleko)
  • 50g naseklanih mandljev
  • 20g sončničnih semen
  • borovnice in bučna semena za okras

PRIPRAVA:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj. Med tem časom, ko se pečica segreva pripravimo piškote.
  2. Bučna semena stresemo v multipraktik in jih zmeljemo. Zmleta semena, ovsene kosmiče,  naseklane mandlje, sončnična semena. sladkor in sol stresemo v veliko posodo in vse skupaj dobro premešamo.
  3. Suhim sestavinam nato dodamo naribano bučko, jajca, rastlinski napitek in arašidovo maslo ter ponovno premešamo. 
  4. Z rokami nato oblikujemo piškote in jih postavimo v pekač, katerega smo obložili s peki papirjem.
  5. Piškote okrasimo z borovnicami in bučnimi semeni ter jih postavimo v pečico za 15 minut.
  6. Ko so piškoti pečeni jih pustimo, da se nekoliko ohladijo nato pa samo še uživamo.
Piškoti so odlični kot malica ali zajtrk na poti.

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino