Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

Brezplačna poštnina za nakupa nad 40 eur I 👨‍🍳NOVO! 4.0. priročnik za pripravo obrokov je tukaj!👨‍🍳

Špinačne palačinke s piščancem in zelenjavo

Špinačne palačinke s piščancem in zelenjavo

Hejla, danes s teboj delim novo idejo za nad okusno kosilo – špinačne palačinke z nadevom iz humusa, pečenega piščanca in zelenjave.

Današnji preprost recept je primeren tako za situacijo, ko potrebuješ idejo za kosilo na hitro kot hitro večerjo. Same palačinke pa so tudi primerne, da jih nadevaš s šunko, sirom, poljubnim namazom in pripraviš zvitke za s seboj. 

 

Ideja za domače slane palačinke z dodatkom mlade špinače.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

ČAS PRIPRAVE:

45 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:

za 4 porcije

Sestavine za špinačne palačinke: 

  • 200g moke
  • 400ml rastlinskega mleka
  • 150g špinače
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlička čebule v prahu
  • 1/2 čajne žličke popra
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • olivno olje za praženje
Sestavine za nadev: 
  • humus
  • pečena piščančja prsa
  • rukola
  • paradižnik
  • vloženo rdeče zelje

Priprava:

  1. Špinačo operemo in stresemo v blender v katerega nalijemo tudi mleko.
  2. V blenderju ali s paličnim mešalnikom zmešamo špinačo in mleko, da dobimo gladko zmes.
  3. V skledi zmešamo moko, sol, česen v prahu, čebulo v prahu in poper.
  4. V moko počasi vmešamo zmes iz špinače in mleka ter mešamo, da dobimo gladko testo brez grudic.
  5. Testo pustimo počivati približno 15 minut.
  6. Na ponvi segrejemo olje.
  7. Na ponev z zajemalko polijemo testo, ki ga razporedimo po celotni površini ponve.
  8. Pečemo približno 2-3 minute na vsaki strani, dokler ne dobimo zlate barve.
  9. V ločeni ponvi na žlici olivnega olja popečemo piščančja prsa (lahko uporabimo že začinjena ali jih začinimo po okusu) in pripravimo ostale nadeve za špinačne palačinke.
  10. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo celotnega testa.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
      Calculate Shipping
      Apply Coupon