fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

SLIVOVA GALETA

SLIVOVA GALETA

Za vse ljubitelje pit, ki pa se vam zaradi dolgotrajnega postopka priprave ne ljubi zmerej pirpravljati pite, bo galeta (ala pita na hitro) naravnost za vas! 

Priprava te božanske galete bo navdušila prav vsakega, danes pa sem za vas prirpavila bolj zdravo obliko galete s slivami. Priprava je izredno preprosta in ne zahteva veliko “packarije” v kuhinji. Prav tako pa stavim, da imaste že vse sestavine doma tako, da lahko začnemo s pripravo.

Hiter in enostaven recept, ki ga lahko pripravite za celo družino in zagotovo ne bo razočaral. Pograbite sestavine in gremo peči.

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 

ČAS PRIPRAVE: 20 minut za pripravo + 40 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 8 kosov

Sestavine: 

  • SESTAVINE ZA TESTO:
    ▪️150g pirine polbele moke 
    ▫️70g kokosove moke
    ▪️¼ žličke soli
    ▫️¼ žličke cimeta
    ▪️¼žličke sode bikarbone
    ▫️1 žlica kokosovega sladkorja
    ▪️3 žlice kokosovega olja
    ▫️200ml mrzle vode

    SESTAVINE ZA NADEV:
    ▪️300g narezanih in izkoščičenih sliv ali katerega koli drugega sadja
    ▫️2 žlici koruznega škroba
    ▪️1 žlica kokosovega sladkorja
    ▫️1 žliča cimeta
    ▪️sok polovice limone


Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj celzija.
  2. Vzemite veliko posodo in vanjo stresite pirino moko, kokosovo moko, sol, kokosov sladkor in sodo bikarbono. Suhe sestavine premešajte med seboj. 
  3. Suhim sestavinam nato primešajte kokosovo olje in mrzlo vodo.
  4. Sedaj je čas, da vzememo stvari v svoje roke in maso dobro pregnetemo.
  5. Nato maso oblikujemo v kroglo, ki jo ovijemo v živilsko foljo in pustimo počivati 30 minut v hladilniku. Med tem pripravimo nadev iz sliv.
  6. Nadev pripravimo tako, da slive narežemo na poljubno velike krhlje, katerim nato dodamo limonin sok, cimet, kokosov sladkor in koruzni škrob.Vse skupaj dobro premešamo in se ponovno lotimo testa. 
  7. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo v obliko kroga. Nanj postavimo okrogel krožnik in z nožem zarežemo okoli njega, da dobimo testo popolne oblike, preostanek testa pa razvaljamo v tanek krog in ga položimo na sredino osnovnega testa.
  8. Slivov nadev nato razporedimo enakomerno po testu, vendar pazimo, da okoli robov pustimo približno 5 cm prostora. Robove prepognemo čez nadev in jih narahlo premažemo s kokosovim oljem. Pečemo na 190  ̊C okoli 25-35 minut. 
  9. Preden zarežemo v našo dišečo pečeno galeto pustimo, da se še nekoliko ohladi ter jo serviramo z vanilijevim sladoledom.

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino