fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

MAVRIČNA SKLEDA

MAVRIČNA SKLEDA

Danes imam za vas novo idejo za kosilo, ki se pri meni dokaj pogosto znajde na jedilniku... sploh ko najdem tofu na znižanju!

Danes vam predstavljam moje “go to ” kosilo, ko preprosto nimam ne volje in ne časa preživljat ogromno časa v kuhinji. 

Današnji recept morda deluje zelo zapleten na pogled, vendar obljubim da je priprava zelo enostavna, okus pa vas bo presenetil. Obljubim, da bo najtežji del rezanje zelenjave, zato ni izgovora, da recepta ne pripraviš tudi ti!

Za vas se pripravila recept za mavrično skledo, ki jo vidite na desni sliki. Zraven sem pa pripravila še eno idejo kako lahko pokoristite recept za drobljenec še na drug način (leva slika).

 

Recept za drobljenec iz tofuja in krompirja lahko uporabite tudi kot nadev na svež kos kruha z žlico (veganske) majoneze in okusna malica je tukaj!

 

Nova ideja za noro okusno in brezmesno kosilo je tukaj!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 2 osebi

Sestavine: 

  • 100g belega riža
  • 50g svežih šampijonov
  • 2 žlici kvasnih kosmičev od Pajs brez obresti
  • 2 korenčka (naribana)
  • 2 krompirja (naribana)
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 100g tofuja (navadnega)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica tamari ali sojine omake
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol in poper po okusu
DODATKI
  • pest sveže špinače
  • vloženo rdeče zelje
  • češnjev paradižnik
  • veganska majoneza
  • kvasni kosmiči od Pajs brez obresti

PRIPRAVA:

  1. Riž skuhamo po navodilih proizvajalca.
  2. Medtem pripravimo prilogo iz tofuja. Začnemo pri pripravi zelenjave, ki jo najprej temeljito operemo in narežemo na kocke (krompir in korenje pa naribamo).
  3. Ponev segrejemo in na njej popražimo vso zelenjavo, dodamo nasekljan česen, nadrobljen tofu, sol in poper. 
  4. Ko čebula postekleni dolijemo 100ml vode skupaj s sojino omako, kvasnimi kosmiči in začimbami (kurkuma, sol in poper po okusu). S soljo ne pretiravati, saj je ogromno vsebuje že sama sojina omaka.
  5. Kuhamo dobrih 10 minut oz dokler se krompir ne skuha.
  6. Riž nadevamo v solatni krožnik ali veliko kokosovo skodelico skupaj s svežo špinačo, drobljencem iz tofuja in krompirja, vloženim rdečim zeljem in avokadom.
  7.  Na koncu vse posujemo s kvasnimi kosmiči in uživamo v kosilu.
 In naša mavrična skleda je pripravljena! Kako se vam zdi? 😀

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino