fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

JAGODNE TSAMPA KROGLICE

JAGODNE TSAMPA KROGLICE

Tokratni recept pa ni zrastel na mojem “zelniku”, recept sta namreč pripravili punci, ki vodita profil The Vegan Harmoni, jen blog najdeš tukaj.

Punci sta za vse nas pripravili neverjetno zanimiv, preprost in na oko zelo privlačen recept. Kaj sta pa pripravili pa najdete spodaj 🙂

Glavna zvezda recepta je nova jagodna tsampa. V kolikor še ne poznaš največjega hita za zajtrk TSAMPE, pa nujno preveri kaj sploh je tsampa..

KAJ SPLOH JE TSAMPA?

Tsampa je prežena ječmenova moka, ki velja za enega izmed prvih instant obrokov na svetu. Tsampa torej ni nekaj novega, saj so jo uporabljali že nekoč. Prvi naj bi jo uporabljali tibetanski menihi, ti jo tradicionalno jedo s čajem in maslom. Menihi tsampo pripravijo bolj ‘na suho’, tako da so jo lahko že od nekdaj spravili v poseben mošnjiček in vzeli s sabo na pot, kjer jim mnogokrat služi kot edini dnevni obrok. 

Več o tsampi lahko prebereš TUKAJ.

Zdaj ko vsi vemo kaj je tsampa in za kako super izdelek gre pa lahko prišnemo z receptom!

 

Pražena ječmenova moke je lahko zelo vsestranska in se uporablja tudi v drugih oblikah kot le kaša! 🙂

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 10 kroglic

Sestavine: 

  • 100 g suhih datljev
  • 80 g jagodne tsampe
  • 50 ml hladne vode
  • 50 g temne čokolade


Priprava:

  1. Datlje nekaj ur namakamo v mlačni vodi.
  2. Ko so datlji že zelo mehki, pa odlijemo vodo in jih s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo v gladko kremo.
  3. Dodamo tsampo in vodo ter dobro premešamo.
  4. Oblikujemo 12 kroglic in jih prelijemo s stopljeno temno čokolado.
  5. Pustimo, da se čokolada strdi in uživamo!

Te božanske tsampa kroglice bodo postale vaša nepogrešljiva malica ali zajtrk na poti.

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a moj recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih.

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino