fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

TSAMPA KROGLICE PRESENEČENJA

TSAMPA KROGLICE PRESENEČENJA

Tokratni recept je pripravila moja “foodie” prijateljica Eva, ki vodi svoj food blog in Instagram profil @susiiiiin

Eva je za vse nas iz moje jagodne tsampe pripravila zelo okusne in mamljice jagodne tsampa kroglice presenečenja. Celoten zapis na njenem blogu lahko prebereš TUKAJ.

Glavna zvezda recepta je nova jagodna tsampa. Za vse, ki še ne poznate jagodne tsampe naj povem, da gre za hitro pripravljen zajtrk, ki ga pripraviš tako, da tsampo preprosto le preliješ z vročo vodo in zmešaš. Ker je tsampa že prepražena, je toplotno obdelana in nadaljnjega kuhanja ne potrebuje. Zato je tsampa enostavna rešitev za hiter in polnovreden zajtrk med tednom tako za odrasle kot za otroke. 

 

Pražena ječmenova moke je lahko zelo vsestranska in se uporablja tudi v drugih oblikah kot le kaša! 🙂

RECEPT JE PRIPRAVILA: EVA SUŠIN

 

ČAS PRIPRAVE: 25 minut za pripravo 
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 19 kroglic

Sestavine: 

  • 165 g datljev in brusnic
  • 200 ml vroče vode
  • 130 g mandljev
  • 25 g tsampe
  • 1 pest liofiliziranih jagod, (po želji)
  • 1 ščep soli

DODATKI:

  • 1-2 žlički jagodne marmelade, brez sladkorja
  • 3 žličke jagod ali brusnic v prahu

Priprava:

  1. Datlje in brusnice prelijemo z vročo vodo in pustimo 15-20 minut da nabreknejo. Nado jih odcedimo (vodo lahko uporabimo za smuti ali ovseno kašo).
  2. V procesor hrane dodamo vse sestavine za kroglice in dobro zblendamo. Nastala bo rahlo lepljiva masa.
  3. Marmelado stresemo v manjšo skodelico in jo premešamo, da postane bolj mehka. Sadje v prahu za dekoracijo stresemo v globok krožnik.
  4. Vzamemo približno 3/4 jedilne žlice mase in jo sploščimo med dlanmi. Na sredino dodamo nekaj kapljic jagodne marmelade in jo previdno zavijemo v notranjost mase. Z rokami nežno oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo v sadju v prahu.
  5. Kroglice shranjujemo v hladilniku do 1 teden.

NASVETI:

Po želji lahko v maso kroglic dodate kakšno začimbo po vašem okusus – ščep cimeta, klinčkov ali pa žlico nastrganega kokosa.

Če se vam med blendanjem zgodi, da se masa sprime na steno procesorja hrane, ustavite blendanje in maso z žlico postrgajte iz sten preden ponovno zblendate. Postopek ponavljajte, dokler ne dosežete primerne konsistence mase.

Maso lahko blendate do konsistence po želji, če so vam všeč malo večji koščki mandljev v kroglicah, blendajte manj časa.

HVALA Eva za super recept z mojo jagodno tsampo, z veseljem ga bom preizkusila tudi sama!

HVALA! Da si si vzel/-a čas in prebral/-a ta recept. V kolikor boš preizkusil/-a recept bom zelo vesela tvoje fotografije ali, da me označiš na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino