fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

“CHAI LATTE” VEGANSKI MUFINI

“CHAI LATTE” VEGANSKI MUFINI

  1. December je dan, ko na mojem blogu začne močno dišati po praznikih. Prvi v seriji decemberskih receptov so današnji veganski muffini z okusom “chai latte”.
 Danes sem za vas pripravila, enega izmed mojih ljubših decemberskih receptov. Sama obožujem kolače, muffine, potice,.. nisem pa velik ljubitelj suhega peciva in keksov zato pri meni ne boste videli klasičnih piškotov. Ta del raje prepustim svojim babici in tetam, sama pa raje navdušim s kakšno bolj ne tradicionalno sladičko. 

V kolikor obožuješ napitek Chai latte, ti garantiram da boš nad današnjim receptom preprosto navdušen/-a. 

Recept je resnično preprost, zanj pa potrebuješ le eno veliko posodo in pekač za muffine. Skratka veliko posode nebomo umazali, kar je tudi velika prednost!

Če te zanima recept, pa beri dalje.. 

Za peko mufinov najraje uporabim sveže mlete moke iz ekološke kmetije Vila Natura.

 

 

Noro preprosti in božanski muffini že čakajo nate, da jih preizkusiš! 

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIl

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut za pripravo + 25 minut za peko
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ:
za 12 velikih kolačkov

Sestavine za kolačke: 

  • 250 g pirine moke od Vila Natura
  • 20g chia semen, zmletih v moko
  • 250 ml rastlinskega napitka
  • 100 g bučnega pireja (ali jabolčne čežane)
  • 100 ml stopljenega kokosovega masla
  • 100 g kokosovega sladkorja 
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 velika žlica jabolčnega kisa

ZAČIMBE:

  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička ingverja v prahu
  • 1 žlička klinčkov v prahu
  • 1/2 žličke muškatnega oreha
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

DODATKI:

  • Kokosova smetana za stepanje
  • cimet v prahu
  • cimetove palčke in janež za dekoracijo

PRIPRAVA:

  1. Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.
  2. V veliko posodo presejemo polnozrnato pirino moko, ki ji dodamo še moko iz chia semen, pecilni prašek in premešamo. 
  3. V sredino izdolbemo luknjo in vanjo nasujemo sodo bikarbono ter prelijemo z jabolčnim kisom.
  4. Pustimo stati 2 minuti, da soda bikrabona reagira z kisom.
  5. Ponovno premešamo in dodamo začimbe, sladkor, sol bučni pire, mleko in stopljeno kokosovo maslo
  6. Vse skupaj premešamo, da dobimo gladko zmes. 
  7. Pekač za peko mafinov premažemo s kokosovim maslom ali uporabimo papirnate modelčke.
  8. Modelčke do polovice napolnimo z maso za mufine/kolačke. 
  9. Kolačke pečemo 25 minut na 180 stopinj. S pomočjo zobotrebca preverimo, da so naši muffini pečeni. V kolikor se masa sprime na zobotrebec, to pomeni da je muffine potrebno peči še nekaj minut. 
  10. Ko so muffini pečeni, jih popolnoma ohladimo in šele nato okrasimo s stepeno kokosovo smetano in posujemo s cimetom.
  11. Potem pa samo še uživamo.

Chai latte muffini so popolna decemberska sladica, ki kar kliče po zimi in snegu. Privoščite si jih, jaz bom pa zelo vesela vašega mnenja na recept.

Hvala, da si si vzel čas in prebral moj recept! Če boš kadarkoli moj recept preizkusil/-a pa me ne pozabi o tem obvestiti ali pa označiti na socialnih omrežjih!

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino