fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

BRUSNIČNI KOLAČ

BRUSNIČNI KOLAČ

 

Recept za brusniči kolač, za katerega potrebujete le osnovne sestavine, nekaj časa in ob katerem boste umazali le eno skledo bo zagotovo popestril praznično obloženo mizo.

 

Več idej kako uporabiti jagodno chia marmelado najdete na mojem blogu, v iskalnik vpišite “chia marmelada” in vse ideje boste imeli na dlani!

RECEPT JE PRIPRAVILA: NEJA GRIL

 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
ZAHTEVNOST: preprosto
ŠTEVILO PORCIJ: za 10 kosov

Sestavine:

GLAZURA:
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička limoninega soka

PRIPRAVA:

  1.  Pečico predhodno segrejemo na 180 stopinj.
  2. V veliko posodo ubijemo jajca, jim dodamo mleko, zmečkano banano, javorjev sirup ter vse skupaj penasto vmešamo.
  3. V drugi posodi zmešamo moko, sol in pecilni prašek ter ponovno dobro premešamo.
  4. Moko presejemo k mokrim sestavinam in dodamo še brusnice v prahu.
  5. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso v katero umešamo 3/4 suhih brusnic.
  6. Pripravljeno maso nato prelijemo v pekač za kolač, ki smo ga predhodno namastili.
  7. Kolač pečemo v pečici 45-50 minut oz. dokler kolač ni pečen. To preverimo tako, da naredimo test z zobotrebcem. Zobotrebec preprosto zapičimo v kolač, če se masa ne sprime na zobotrebec je kolač pečen in ga lahko vzamemo iz pečice.
  8. Pripravimo glazuro tako, da zmešamo sladkor v prahu skupaj z limoninim sokom.
  9. Počakamo, da se kruh nekoliko ohladi in ga nato prelijemo z glazuro. 
  10. Kolač razrežemo in potem samo še uživamo.
  11. Pa dober tek!

Brusnični kolač je noro preprost za pripravo in bo odličen dodatek praznično obloženi mizi.

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino