fbpx

Alienum phaedrum torquatos
nec eu, vis detraxit periculis ex,
nihil expetendis in mei.

contact
neva@office.com
+456933336454
2606 Saints Alley
Tampa, FL 33602
Follow Us

BANANINA CORNY PLOŠČICA

BANANINA CORNY PLOŠČICA

Tudi ti obožuješ bananine corny ploščice? Pa veš, da tiste kupljene vsebujejo ogromno preprostih sladkorjev in konzervansov?

Za vas imava s Tjašo preprosto rešitev. In sicer za vas sva pripravili recept za bananine corny ploščice, ki jih z malo truda in minimalno količino sestavin lahko pripravite tudi sami. Obljubive ti, da sama priprava nebo vzela več kot 15 minut (brez peke), končni izdelek pa te bo prepričal, da jih boš večkrat pripravil/-a sam/-a.

Recept je pripravila moja foodie prijateljica Tjaša, ki na Instagramu ustvarja pod imenom @goingplant.

 

Nova ideja kako uporabit moj bananin namaz!

RECEPT JE PRIPRAVILA: TJAŠA RIBIČ

Suhe sestavine: 

  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 50 g pirinih kosmičev
  • 20 g koruznih kosmičev
  • 25 g ekspandiranega riža
  • 11 g ekspandiranega prosa/kvinoje*
  • 35 g praženih arašidov
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • ščepec soli

Mokre sestavine:

Dodatno:

  • 130g temne čokolade (70%)

    *namesto ekspandirane kvinoje ali prosa lahko uporabiš več riža
    *agavin sirup lahko nadomestimo z javorjevim ali riževim

PRIPRAVA:

  1. Vse suhe sestavine stresemo v veliko posodo. V ločeni posodi pa zmešamo vse mokre sestavine. 
  2. Mokre sestavine prelijemo čez suhe sestavine in jih dobro premešamo (najbojše kar z rokami) dokler se vse sestavine ne povežejo med seboj.
  3.  Maso nadevamo v manjši pekač in dobro pretlačimo sestavine ob dno.
  4. Da bodo rezine še bolj hrustljave pa jih 10 minut pečemo v predhodno greti pečici na 175 stopinjah.
  5. Po 10 minutah vzamemo pekač iz pečice in ga popolnoma ohladimo. 
  6. Nato vse skupaj prelijemo s stopljeno temno čokolado in postavimo v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi (najboljše, da kar čez noč).
  7. Nato pa maso vzamemo iz pekača in narežemo na poljubno velike kose.
  8. Potem pa samo še uživamo in dober tek!

Poskusite ta recept in se o njegovi odličnosti prepričajte kar sami! 

 

Hvala, da si si vzel/-a čas in prebral moj recept! V kolikor boš preizkusil/-a katerega koli izmed mojih receptov, bom zelo vesela tvoje fotke ali, da me označiš na socialnih omrežjih @everyday_breakfast_club (Instagram) ali @Breakfastclub (Facebook)! 

Ne pozabi oceniti tega recepta!
5/5

Napiši komentar

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino